EkolojiManşet

Kömürlük Mahallesi sakinleri foseptik çukuru için MASKİ’ye seslendi

0

Malatya‘da Arguvan ilçesine bağlı Kömürlük Mahallesi‘nde açıkta bulunan foseptik kuyusu, bölgedeki yaşamı ve halk sağlığını tehdit ediyor.

Foseptik kuyusundan sızan atık suyun tarım alanlarına zarar verdiğini söyleyen halk tedirginliğini dile getirdi. Mahalle sakinleri foseptik kuyusunun etrafında bir araya gelerek Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) ve ilgili yetkililere seslendi.

İçme suyuna karışabilir

Açıklamayı yapan mahalle sakini, “Yetkili yerlere yazılı dilekçelerimizi verdik ama hiçbir şekilde bize geri dönüş sağlanmadı” dedi.

Foseptik suyunun dereye ve dereden de araziye karıştığını söyleyen vatandaş, suyun 12 mahallenin üzerine aktığını belirtti.

Vatandaşlar, içme suyu ile foseptik kuyusu arasında yalnızca 30 metrelik bir mesafe olduğunu gösterdi. Foseptik kuyusundaki kirli su için “kesinlikle içme suyuna da karışacak” diyen mahalleli kuyu sorununun bir an önce çözüme kavuşturulmasını talep etti.

Mahalle halkı, 150’ye yakın insanın yaşadığı mahallede 75 öğrenciye eğitim veren Atmalılar İlköğretim Okulu‘nun bulunduğuna dikkat çekerek foseptik çukuruna karşı harekete geçilmesini istedi.

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.