TürkiyeManşet

Komşularını ölümle tehdit eden Sevda Noyan’a altı yıla kadar hapis istemi

0

Ülke TV’de Esra Elönü‘nün sunduğu “Arafta Sorular” programına katılan ve burada sitesinde yaşayan insanlar hakkında ölüm tehdidinde bulunan Sevda Noyan hakkında savcılık üç yıldan altı yıla kadar hapsini istedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu tarafından başlatılan soruşturmada Sevda Noyan’ın açıklamalarına ilişkin “halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit” suçundan iddianame düzenlendi.

’15 Temmuz kuşağımızda kaldı’

Sevda Noyan, katıldığı televizyon programında “15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Boş bulunduk. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim sitede hâlâ 3-5 var, benim listem hazır” demişti.

Bu sözlerine gelen tepkiler üzerine RTÜK canlı yayında tehdit ifadeleri için ifade özgürlüğünü aştığı gerekçesiyle katıldığı programa üç kez program durdurma cezası vermişti.

Noyan: Boş bulunarak söyledim

Hakkında açılan soruşturma üzerine savcılıkta ifade veren Noyan “Soruşturmaya konu olan sözleri boş bulunarak söyledim. Kesinlikle suç işlemek veya toplumu tahkir etmek gibi bir amacım yoktu. Benim herhangi bir listem olmadığı gibi insanlara zarar verebileceğim herhangi bir silahım da yoktur. Milletimden özür dilerim” demişti.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.