TürkiyeGündemManşet

RTÜK’den Sevda Noyan kararı: Ülke Tv’ye 3 kez program durdurma cezası

0

Televizyon yönetimi ve program sunucusunun bahse konu ifadeleri tasvip etmediklerini açıkladıkları ve kamuoyundan özür diledikleri hatırlatılan Ülke TV raporunda, yayında dile getirilen sözlerin ifade özgürlüğünü aştığı belirtildi.

Raporu ele alan RTÜK Üst Kurulu, müzakerelerin sonucunda yayıncı kuruluşa müeyyide uygulanmasına hükmetti. Yayının, 6112 sayılı Kanun’da yer alan “Yayın hizmetleri toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez veya toplumda nefret duyguları oluşturamaz” hükmünü ihlal ettiği kanaatine varan Üst Kurul, Ülke TV hakkında 3 kez program durdurma cezası verdi.

RTÜK Başkanı ‘Büyütülecek konu değil’ demişti

Sevda Noyan, Ülke TV’de Esra Elönü‘nün sunduğu televizyon programında “15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Boş bulunduk. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim sitede hâlâ 3-5 var, benim listem hazır” demişti.

Tepkiler üzerine açıklama yapan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ise  tehdit açıklamasının ‘büyütülecek’ bir konu olmadığını söylemiş; “Darbeyi övenlerin karşısında söylenenleri biz cezalandırmak gibi bir pozisyonda değiliz” demişti. Ancak daha sonra fikrini değiştiren Noyan, “gereğinin yapılacağını” bildirmişti. 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.