ManşetTürkiye

15 Temmuz davasında 66 askeri öğrenciye verilen müebbet hapis cezası bozuldu

0

Yargıtay, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Sultanbeyli dosyası kapsamında tutuklanan ve müebbet hapis cezası verilen 66 askeri öğrenci hakkındaki kararı bozdu.

15 Temmuz’da “darbe girişimi”ne katıldıkları gerekçesiyle 116 Hava Harp Okulu öğrencisi hakkında müebbet hapis cezası verilmişti. Tahliye kararı bu öğrencilerin bir bölümünü kapsıyor.

Yakınları tutsak öğrencilerin tahliyesine başlandığını sosyal medyada paylaştılar.

‘Görmeden inanmam’

Uzun zamandır oğlu Furkan Çetinkaya‘nın  serbest bırakılması için sosyal medyadan kampanya yürüten Melek Çetinkaya Twitter’dan “Emin değilim ama oğlum tahliyeymiş. Görmeden inanmam” mesajı paylaşıp Silivri Cezaevi önüne gitti.

HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da “67 askeri öğrenci hakkındaki hukuksuz cezalar Yargıtay’da bozulmuş. Bozulacak tabi! Yıllardır askeri öğrenciler masumdur, boşuna zulmediyorsunuz diye boşuna mı haykırıyoruz. Annelerin, babaların gözü aydın, cezaevi önünde bekleyen @MelekCetk ile görüştüm Foto bekliyoruz :)” paylaşımını yaptı.

Bir süre sonra Melek Çetinkaya yine Twitter’dan cezaevi önünde, tahliye edilen oğluyla çekilmiş fotoğrafını yayınladı.

Avukat Ayça Çiçek de “Sayı 66, bildiğimiz kadarıyla 50 öğrenci hakkında tahliye yok şu an. Kararı görene kadar şimdilik aldıklarımıza sevineceğiz. Tahliye için Silivri’deyiz..” mesajı paylaştı.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.