ManşetTürkiye

Katıldığı programda komşularını ölümle tehdit eden Sevda Noyan RTÜK gündeminde

0

Ülke TV’de Esra Elönü‘nün sunduğu “Arafta Sorular” programına katılan ve burada sitesinde yaşayan insanlar hakkında ölüm tehdidinde bulunan Sevda Noyan’ın açıklamaları RTÜK gündemine taşındı.

RTÜK üyesi İlhan Taşcı, başkanlık makamına yaptığı başvuruda programın, “derhal üst kurul gündemine alınmasını” istedi. Taşcı dilekçesinde şu ifadeleri kullandı:

RTÜK’ün toplumda böylesine infial yaratan, kutuplaştırıcı, tehdit edici, tepeden tırnağa şiddet ve nefret söylemine ekranda yer verilmiş olmasını görmezden, duymazdan gelmesi düşünülemez. Aksi halde, RTÜK’ün Anayasadan aldığı güç ve yasanın kendisine verdiği televizyonları denetleme görevini yerine getirmemiş olur. Bunun da hukuki sonuçları olması kaçınılmazdır.

Noyan: Bizim aile 50 kişiyi götürür

Noyan programda darbe yapmaya düşünenlere gözdağı vererek “Bizim aile şöyle bir 50 kişiyi götürür. Onu söyleyeyim. Biz çok donanımlıyız bu konuda maddi ve manevi olarak. Bizim hala sitede var 3-5. Benim listem hazır açıkçası” ifadelerini kullanmıştı. Daha sonra sosyal medyada konuyla ilgili paylaşımda bulunan Noyan,  tehdidinin CHP’lileri de kapsadığını belirtmişti.

Sosyal medyada söylemin büyük tepki toplamasının ardından önce Ülke TV bir açıklama yayınlamıştı. Ülke TV, “Tasvip etmediğimiz ve yayın ilkelerimize aykırı sözlerin Ülke TV ekranlarından sarf edilmesi nedeniyle kamuoyundan özür dileriz” ifadelerine yer verdi.

Elönü: Dört ayaklılar söylemimin arkasındayım

Sonrasında ise programın sunucusu Esra Elönü bir açıklama yayınladı. Elönü, “Programda konuğumun son dönemlerdeki darbe imalarını değerlendirirken söylediklerinin haddi aşan ifadeler olduğu bir gerçek ve müdahale etmem gerekirdi” ifadelerini kullandı.

Programda kullandığı, “Dört ayaklarını da denk alsınlar” sözlerini yineleyen Elönü, “Darbe yapma zihniyetinde olanlar, imasında bulunanlar ya o şekilde gidecekler ya bu şekilde gidecekler diyerek gargara yapanlar için söylediğim ‘Dört ayaklarını da denk alsınlar’ ifadesinin sonuna kadar arkasındayım” dedi.

Noyan hukuk bürosu: Metoforik bir söylem

Noyan hukuk bürosu tarafından yapılan açıklamada ise “Müvekkilim 15 Temmuz hain darbe girişimine devletin ve halkın gafil avlandığı, bir kez daha böyle bir girişim ve kalkışma yapılması halinde TC devletinin ve halkının anayasal düzenin ve demokrasinin korunması için çok daha etkin ve bilinçli şekilde cevap vereceğini “metaforik” ve “metonimik” bir söylemle ifade etmiştir” denildi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.