DünyaManşet

Kolombiya’da protestocular polisle çatışıyor: On kişi hayatını kaybetti

0

Kolombiya‘da polislerin bir kişiyi elektroşokla öldürdüğü görüntülerinin sosyal medyada yayılmasının ardından başlayan protestolarda en az on kişi hayatını kaybetti, Reuters’in aktardığına göre 175 gösterici ve 147 kişi de yaralandı. Başkent Valisi polisi orantısız şiddet uygulamakla suçladı ve protestoculara ateşli silahlarla müdahale edildiğini söyledi.

Ülkenin savunma bakanı Carlos Holmes Trujillo ise hem başkente hem de diğer kentlere daha fazla asker ve polis sevkiyatı yapılacağını söyledi ve “Büyük bir şiddet hareketiyle karşı karşıyayız” dedi.

Başkent Bogota‘nın valisi Claudia Lopez‘e göre ölenlerin çoğunu gençler oluşturuyor. Polisin orantısız şiddet kullandığını belirten Lopez ayrıca 326 yaralının 58’inin silahla vurulduğunu aktardı.

Vatandaşın ölüm anının görüntüleri infial yarattı

Olayların fitilini ateşleyen görüntülerde, polislerin yerde yatan Javier Ordóñez’e şok cihazıyla defalarca elektrik verdiği görülüyordu.

Newseek muhabiri Robert Valencia, Twitter hesabından yapmış olduğu paylaşımında olayların bu noktaya nasıl geldiğini şu sözlerle özetledi:

Bu gece Colombia’da neler oluğuna lütfen çok dikkat edin. Polis karakolları yakılıp yıkılıyor, bunun sebebi ise polis şiddeti ve öldürülmemek için polislere yalvaran 44 yaşındaki avukatın ölümü.

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.