Haber Hattı

Kobane’yi Yeniden İnşa Platformu, İHD Genel Başkanı Türkdoğan ile görüştü

0
Nimet Hevi Gatar ve Hande Karahan, İHD Genel Başkanı ile görüştü

Kobane’yi Yeniden İnşa Platformu üyelerinden Nimet Hevi Gatar ve Hande Karahan, 1 Nisan Çarşamba günü İHD (İnsan Hakları Derneği) Genel Merkezi’nde Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ile Kobane’nin güncel durumu, insani yardım koridoru ve mayınların temizlenmesi konuları özelinde bir görüşme gerçekleştirdi.

Nimet Hevi Gatar ve Hande Karahan, İHD Genel Başkanı ile görüştü

Nimet Hevi Gatar ve Hande Karahan, İHD Genel Başkanı ile görüştü

Mürşitpınar sınır geçiş noktası gümrük kapısı statüsüne girmeli

Türkdoğan yapılan görüşme esnasında sınır geçiş noktasının statüsü ile ilgili “Mürşitpınar sınır geçiş noktası gümrük kapısı statüsüne sahip hale getirilmelidir. Bunun için Suriye Yönetimi’nin ve Türkiye’nin mutabakatı gerekmektedir.“ dedi. Türkdoğan, Uluslararası İnsan Hakları yönetmeliğini de anımsatarak gerektiğinde Mürşitpınar sınır geçiş noktasında Sahra Hastanesi’nin kurulmasına koşut olarak tıbbi ve insani yardımların iletilmesi amacıyla kullanılabileceğini söyledi.

Mayınlar

Türkdoğan, Kobane’deki tüm mayınların temizlenmesinin çok büyük bir bütçe ve ciddi anlamda uzmanlık gerektirdiğini vurgulayarak Kobane Kantonu ile görüşme gerçekleştiren ve bölgede inceleme yapan İHD heyeti bölgenin mayınlardan tümüyle temizlenmesinin mümkün olmadığını ve Kanton yetkililerin bölgenin bir kısmının müzeleştirme çalışmalarına başladığını belirtti.

İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan açıklamasında bölgedeki mayın ve bombalardan halkın en az zararla kurtulması için alınması gereken acil önlemleri ve yapılması gereken bilgilendirme çalışmaları ise şöyle sıraladı: “El broşürleri, kısa filmler, TV yayınları ve uyarı levhaları (Mayınlı ve bombalı alanları gösteren) ile bölgedeki STK’ların etkin çalışması mayın ve bombalardan kaynaklı ölümlerin ciddi anlamda azalmasını sağlayacaktır. Hazırlanan bu görsel ve işitsel materyallerin Arapça ve Kürtçe olması halkın mayın ve bombalara karşı bilincini artıracaktır.”

Platform’a İHD olarak her desteği vermeye hazırız

Türkdoğan, Kobane’yi Yeniden İnşa Platformunun gerçekleştireceği toplantılarda kendilerinin de İHD olarak yer alabileceklerini ve platformun talepleri doğrultusunda her türlü desteği sunmaya hazır olduklarının da altını çizdi.

Haber: Hande & Hevi

(Yeşil Gazete)

More in Haber Hattı

You may also like

Comments

Comments are closed.