Koronavirüs SalgınıDünyaManşet

KKTC koronavirüs önlemlerini artırdı: İki ilçede tam kapanmaya gidildi

0

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, (KKTC) artan koronavirüs vakalarından dolayı ilave tedbirler alma kararı aldı. Bu karara göre, başkent Lefkoşa‘da 27 Ocak’tan 3 Şubat’a, Girne ilçesinde de 27 Ocak’tan 10 Şubat’a kadar karantina uygulanacak.

Bu iki ilçede eczane, benzin istasyonları, fırın, kasap, market ve bu işletmelerin tedarikçileri yasaktan muaf tutulacak.

Hafta sonu kısmi sokağa çıkma yasağı uygulanacak

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi tarafından alınan ilave koronavirüs tedbir kararlarının, Bakanlıkça uygulanmasına karar verildi. Yeni kararlar ise Başbakan Ersan Saner tarafından açıklandı.

Alınan yeni kapanma kararlarına göre, Lefkoşa’da 27 Ocak saat 00.01’den 03 Şubat saat 23.59’a kadar, Girne’de de 27 Ocak saat 00.01’den 10 Şubat saat 23.59’a kadar tam kapanmaya gidilecek. Ayrıca, iki ilçeye diğer ilçelerden giriş çıkışların durdurulmasına da karar verildi. Lefkoşa ve Girne’yle ilgili kararlar 2 Şubat tarihinde tekrar değerlendirilecek.

Diğer ilçelerde 20.00-05.00 saatlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

29 Ocak saat 20.00’den 1 Şubat saat 05.00’e kadar da tüm ülkede kısmi sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

Fotoğraf: AA

Ülkeye girişlerdeki karantina uygulaması da ikinci bir karara kadar uzatıldı. KKTC’ye girmek için uygulanan karantina ülkeden ülkeye fark etse de yaklaşık 10-14 gün sürüyordu.

Ayrıca, ülkede tüm okul öncesi, ilk ve orta eğitimde online eğitime geçilirken, devlet dairelerindeki çalışmalar da durduruldu.

KKTC’ de koronavirüs sebebiyle 14 kişi hayatını kaybetmişti.

You may also like

Comments

Comments are closed.