KadınManşetTürkiye

Kısıtlama sürecinde şiddete maruz kalınması halinde neler yapılabilir?

0

Mor Çatı, 17 gün sürecek sokağa çıkma kısıtlamasında evde erkek şiddetine maruz kalınması durumunda neler yapılacağına dair bir bilgilendirme notu paylaştı.

Vakıf, telefondan ya da karakola giderek destek isteyecek durumu olmayan kişilerin Kadın Destek Uygulaması‘nı (KADES) indirerek destek talebinde bulunabileceklerini söyledi.

Ücretsiz bir uygulama olan KADES, Google Play Store ve Apple Store’dan saniyeler içinde indirilebiliyor.

Destek istenecek kuruluşlar ve numaraları

Mor Çatı, Twitter hesabından paylaştığı gönderide, kısıtlama sürecinde karakola gitme hakkı olduğunu hatırlattığı gibi, evden çıkmadan da aranıp destek istenecek numaraları paylaştı.

Buna göre; Polis için 155, Jandarma için 156, Sosyal Destek Hattı için 183, (Whatsapp 0501 1830 183) Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı için 0212 656 96 96/0549 656 96 96, İBB Kadın Destek için 444 80 86, Baro için 444 26 18 numaraları aranabilir.

Mor Çatı, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Sokağa çıkma kısıtlaması süresince de 6284 sayılı Kanun kapsamındaki tüm haklarınızı kullanmaya hakkınız var.
Karakola gidebileceğiniz gibi evden çıkmadan da bu numaraları arayarak destek talep edebilirsiniz.”

Telefonda yardım isteyemeyen ya da evde çıkamayan kişiler KADES uygulamasını indirerek tek tuşla polis çağırabileceği gibi, Emniyet Genel Müdürlüğü Online İhbar Uygulaması üzerinden form doldurarak destek isteyebiliyor.

Mor Çatı’nın internet sitesinde yer alan, şiddete maruz kalındığında yapılacak ve başvurulabilecek kuruluşlarla ilgili kapsamlı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

6284 Sayılı Kanun’daki haklarınızı ve bu kanundan nasıl yararlanacağınıza dair bilgilere de buradan ulaşabilirsiniz.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.