Hayvan HaklarıManşet

Kısırkaya’da hayvan barınağı protestosu

0

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Kısırkaya’da inşa ettiği dev hayvan barınağı Cumartesi günü barınak inşaatının önünde protesto edildi.

17

Sarıyer Kısırkaya’da inşası süren “Kısırkaya Geçici Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Bahçeli Yaşam Alanı”na karşı yapılan protesto eylemine hayvan hakları savunucuları, ekoloji aktivistleri ve farklı toplumsal mücadele gruplarının oluşturduğu yaklaşık 700 aktivist katıldı. Eyleme, İstanbul’un yanı sıra Ankara ve İzmir’de de eşzamanlı eylem yapılarak destek verildi.

21 kisirkaya_ist2

Bağımsız Hayvan Özgürlüğü Aktivistleri, İstanbul Kent Savunması, Kuzey Ormanları Savunması, Sarıyer Kent Dayanışması ve Yeryüzüne Özgürlük Derneği’nin çağrısı ile saat 12:00’da Kısırkaya köyünde toplanmaya başlayan aktivistler, “Kısırkaya Toplama Kampı’nı Kapatın, Yaşam Hakkına Dokunmayın” yazılı bir pankart taşıyarak İBB’nin Kısırkaya hayvan barınağına yürüdü. Kötü hava koşullarına ve barınağa ulaşımın zorluğuna rağmen yüzlerce hayvan hakları savunucusunun katıldığı protestoya, CHP İstanbul Milletvekilleri Melda Onur ve Haluk Eyidoğan’ın yanı sıra modacı Barbaros Şansal da destek verdi. Protestoya; ekoloji, hayvan hakları, LGBT, insan hakları gibi farklı alanlarda mücadele yürüten 100’e yakın STK ve oluşum imzacı oldu.

Eyleme, İstanbul’un yanı sıra Ankara ve İzmir’de de eşzamanlı eylem yapılarak destek verildi

İstanbul’un çeşitli noktalarından kaldırılan otobüslerle Kısırkaya köyüne gelen ve geçtiğimiz yaz jandarma eşliğinde tesisleri yıkılan halk plajı boyunca yürüyerek tesisin önüne gelen aktivistler adına basın açıklamasını Bağımsız Hayvan Özgürlüğü Aktivistleri’nden Güneş Çağlıer okudu. Çağlıer, açıklamanın girişinde; “Bugün burada, İstanbul’da kent, doğa ve yaşam hakkına karşı organize bir şekilde işlenen suçların birleştiği, sembolleştiği bir yerde; ‘Kısırkaya Geçici Sahipsiz Bakımevi ve Bahçeli Yaşam Alanı’ olarak adlandırılan, fakat zamanla hayvanlar için acımasız bir toplama ve tecrit merkezine dönüşecek bir tesisin önündeyiz” dedi.

(Kaos GL)

You may also like

Comments

Comments are closed.