Kırşehir’in elektrik enerjisi çöplerden de karşılanıyor

Kırşehir Belediyesi kurulan biokütle elektrik üretim santralinde çöplerden elektrik enerjisi üretimine başladı.

Belediye, Ekizağıl Mevkiinde bulunan Katı Atık Düzenli depolama alanına santraller kurdu. Alınan bilgiye göre metan gazından elektrik enerjisi üretimi projesinde uygun teknolojiler kullanılarak her biri 1 MW enerji üretim kapasiteli 400.000 KW lik bir enerji üretiminin gerçekleşmesi ve elektrik ihtiyacının karşılanması amaçlanıyor.

Katı Atık Düzenli depolama alanı Ekizağıl Mevkiinde bulunuyor

Düzenli Depolama Sahasında günlük yaklaşık 150 ton atık taşınarak bertaraf ediliyor ve 3.500 konuta yetecek enerji elde ediliyor. Katı atıkların düzenli depolanması ile depolama sahasında biriken evsel katı atıkların biyolojik ayrışması sonucu başlıca metan ve karbon monoksitten oluşan depo gazı meydana geliyor. Önemli bir ekonomik değere sahip olan evsel katı atıklar, yeni teknolojiler aracılığıyla “Yenilenebilir Enerji” kapsamında değerlendirilerek elde edilecek en değerli ürün olan elektrik enerjisine dönüştürülüyor.

Kırşehir Belediyesi Başkanı Yaşar Bahçeci, biokütle elektrik üretim santralinde çöplerden elektrik enerjisi üretimine başlanmasına dair yaptığı konuşmadan, “Yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak hem kentimizin, hem ülkemizin geleceğine katkı sunmak istiyoruz.” dedi.

 

(Kırşehir Belediyesi, Enerji Enstitüsü)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim krizi ve su stresi uluslararası çatışmaların çıkması riskini artırıyor

Su stresi ülke içi gerginliklere ve sınırları aşan su kaynaklarını paylaşan ülkeler arasında çatışmalara yol açıyor.

Cebeci’deki taş ocağı protestosuna polis müdahalesi: Beş kişi gözaltına alındı

Sultangazi'de yaşayanlar için sağlık tehdidi oluşturan Cebeci Taş Ocağı'nın kapatılmasını isteyen yurttaşlara polis müdahale etti. Yurttaşlar 'Tozdan ölmek istemiyoruz' diyerek madene doğru yürürken polis engeliyle karşılaştı. Beş kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Malatya’daki tarihi taş köprü için yıkma tehdidi: ‘Cinayetle eşdeğer’

Malatya'daki taş köprünün tek ayağının hasar görmesi sonrası yıkılmasının gündeme alınması bölgede tepki çekti. Yurttaşlar köprünün yıkılması yerine korunarak restore edilmesi gerektiğini savunuyor.

Karaburun’da depolamalı güneş enerji santraline tepki: Zeytin ve naranciye ağaçlarımız tehdit altında

Karaburun, Küçükbahçe'de yapılması planlanan depolamalı güneş enerji santrali projesinin 3 Eylül'de yapılacak halkın katılımı toplantısı öncesinde, bölge sakinleri değerli habitatlarını, meralarını, zeytin ve narenciye ağaçlarını göstererek projeyi istemediklerini söyledi.

‘Avrupa’da sıcaklık kaynaklı ölümler 70 yıl içinde üç katına çıkabilir’

Yeni bir araştırmaya göre, küresel sıcaklık artışı 3 derece ile sınırlandırılsa dahi önlemler alınmazsa yüzyıl sonuna kadar 55 bin ek can kaybı meydana gelebilir. Güney Avrupa en büyük risk altında.

EN ÇOK OKUNANLAR