Haber HattıManşetSivil Toplum

Kırsal Araştırmalar Ağı’ndan Boğaziçi’nde ‘Yeni Perspektifler’ sempozyumu

0

Kırsal Araştırmalar Ağı, 8 Ekim 2016 Cumartesi Boğaziçi Üniversitesi’nin ev sahipliğinde “Kır Araştırmlarında Yeni Perspektifler” başlıklı bir sempozyum düzenliyor.

Bu sempozyumda özellikle çalışmaları tarım, gıda, çevre, ekoloji, toplumsal cinsiyet, teknoloji, enerji, sağlık ve iklim değişikliği alanlarıyla kesişen araştırmacılar, hem kendi araştırmalarını paylaşmaya hem de daha geniş anlamda kırsala dair disiplinlerarası, çoğulcu ve katılımcı çalışmaların nasıl mümkün olabileceğine dair bir diyaloğa davet ediliyor.

30

8 Ekim 2016’da gerçekleştirilecek Kır Araştırmalarında Yeni Perspektifler Sempozyumu iki panel ve bir forum oturumundan oluşacak. Panel oturumlarında sahada çalışan araştırmacıların sunumlarını dinlenirken son oturumda ise, gün boyunca düşünülen konular ve yapılan tartışmalar ışığında, kırsal alanın bilgisini üretirken ve/veya üretilen bilgiye müdahale ederken karşılaşılan yöntemsel, kavramsal ve etik soru(n)ların ortak noktalarına değinilerek katılımcı bir tartışma yapılacak.

Katılımın ücretsiz olduğu sempozyumda kampüs giriştinde sıkıntı yaşamaması için kayıt yaptırmak gerektiği de organizasyon ekibi tarafından rica ediliyor.

Sınırlı sayıda katılımcının seyahat masraflarının karşılanacağı sempozyumla ilgili bilgi almak için taleplerinizi [email protected] adresine iletebilirsiniz.

Detay bilgi, sempozyum programı ve son dakika gelişmeleri için ise sempozyumun web adresi rrnsempozyum2016.wordpress.com/  üzerinden bilgi almak mümkün.

 

(Yeşil Gazete)

More in Haber Hattı

You may also like

Comments

Comments are closed.