ManşetSivil Toplum

Kimsesiz çocuklar için beş ülkeden ortak proje

0

Haber: Serap CÖMERTOĞLU İŞCAN

*

Türkiye dahil beş ülkenin ortaklığıyla düzenlenen ‘Kimsesiz Minik Kalpler’ adlı gençlik değişimi projesi, Tekirdağ’da gerçekleşti. ‘Kimsesiz Çocuklar İçin Umudu Yeşerten Proje: Erasmus Plus Gençlik Değişimi‘ kapsamında geldikleri Tekirdağ’da çeşitli etkinliklere katıldı. Gençler, evlerinden binlerce kilometre uzakta, kimsesiz çocukların duygularını anlamaya çalıştı.

22-28 Ağustos tarihleri arasında Letonya, İspanya, Portekiz, Macaristan ve Türkiye’nin ortaklığıyla Tekirdağ’da gerçekleştirilen “Kimsesiz Minik Kalpler” adlı gençlik değişimi projesi ile kimsesiz çocukların duygularını anlama ve onlara daha iyi fırsatlar sunmaya yönelik çalışmalar düzenlendi.

Projenin ana hedefi, kimsesiz çocukların toplum tarafından daha iyi anlaşılmasını sağlamak, onlara daha adil ve empatik bir yaklaşım sunmak. Proje kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler ise çocukların toplumsal hayata daha etkin katılımını desteklemeyi amaçlıyor.

Projede yer alan hedefler arasında, kimsesiz çocukların hangi sosyo-ekonomik koşullarda olursa olsun haklarına erişebilmelerini sağlamak, sevgi ve güven içinde büyümelerine yardımcı olmak, kesintisiz eğitim fırsatları sunmak yer alıyor.

“Korunmaya Muhtaç Çocukları Koruma Platformu” ve onun yasal temsilcisi Tennur Köylüoğlu’nun hazırladığı projenin uygulama aşaması 28 Ağustos 2023 tarihinde sona erdi, sürdürülebilirlik çalışmaları ise yedi ay daha devam edecek.

Projeye ilişkin ayrıntılı bilgiye buradan ulaşılabilir.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.