TürkiyeManşet

Kimlik ve ehliyet birleşiyor

0

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aksaray Genç Mucitler Bilim ve Sanat Derneği tarafından yürütülen “Gelecek Evinde Şekillenecek” projesinin çevrimiçi açılışına katılarak İçişleri Bakanlığı‘nca yürütülen projeleri anlattı.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden yılda 35 milyon vatandaşın hizmet aldığını belirten Soylu, bu süreçte kimlik kartlarının da değiştiğini, şimdi bir adım daha ileri giderek ehliyet bilgilerinin çipli kimlik kartları ile birleştirilmesi projesinin cuma gününden itibaren başlayacağını söyledi.

Ehliyet bilgilerinin bugün itibarıyla kimlik kartına yüklenmeye başlanacağını söyleyen Soylu, gelecekte e-imza, banka kartları, SGK ve sağlık bilgilerinin de kimliğe yerleştirilebileceğini ifade etti.

E-Devlet’te 51 hizmetten 435’e

Soylu ayrıca acil çağrı numaralarının 112 ile tek çatıda toplanmasının dünya genelinde dikkat çeken bir projeye dönüştüğünü, sistemin 45 ilde başarıyla hayata geçirildiğini ve 2021 yılının haziran ayında 81 ilin tamamında hayata geçirileceğini belirtti.

Soylu, İçişleri Bakanlığı olarak sınırların ve kıyıların elektronik güvenlik sistemleriyle denetleneceği bir projenin de 2021’de tamamlanması için çalışmaların sürdüğünü dile getirerek, e-Devlet üzerinden yürütülen çalışmalar hakkında da bilgiler verdi.

Göreve geldiğinde e-Devlet sistemi üzerinden 51 hizmet verildiğini aktaran Soylu, bugün bu rakamın 435’e yükseldiğinin altını çizdi.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.