Türkiye

KHK’ların yeni hedefi TÜBA

0

Türkiye Bilimler Akademisi üyeleri ortak bir bildiriyle hükümetin Türkiye Bilimler Akademisi Başkan ve Başkan Yardımcılarını atamayla belirlemesi yöntemini eleştirdiler.

Türkiye Bilimler Akademisi Üyeleri, kurumun özerkliğinin kaldırılmasına ortak bildiriyle tepki gösterdiler ve özerkliğin Türkiye’nin uluslararası bilim çevrelerinden dışlanması gibi bir sonuç doğurabileceği uyarısında bulundular.

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA)’nde özerkliğin Hükümet tarafından çıkarılan bir KHK ile yok edilmesi tepki çekmeye devam ediyor. Türkiye Bilimler Akademisi Üyeleri yaptıkları toplantı sonucunda yayınladıkları bir bildiriyle hükümeti uyardılar. TÜBA üyeleri, Bilim Akademileri üyelerinin bilimsel liyakat esasına göre belirleyen özerk kurumlar olduklarını anımsatırken bildiride şöyle dediler:

“27 Ağustos 2011 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan 651 sayılı KHK’nin gerektirdiği üye belirleme usulünün ve başkanın seçim şeklinin dünyanın bilim akademileri arasında başka örneği yoktur. Bu uygulama Türkiye’nin saygınlığını ciddi şekilde zedeleyecek ve dünya bilim camiasından dışlanmasına neden olacaktır. TÜBA üyeleri bu durumu derin bir kaygıyla karşılamaktadır.” (Ajanslar)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.