İfade ÖzgürlüğüManşetTürkiye

AKP, torba kanun teklifinde değişiklik yaptı: OHAL eleştirileri yapılan 2 madde değiştirildi

0

AKP‘nin OHAL düzenlemelerini uzatan, ekonomik düzenlemeleri içeren torba kanun teklifindeki iki maddede değişiklik yapıldığı duyuruldu.

Kanun teklifiyle ilgili açıklama yapan AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, gözaltı sürelerinin ve kamu ihracının üç yıl uzatılma önerisini bir yıla indirdiklerini belirtti.

‘OHAL zorunlu olarak gündeme geldi’

Açıklamasında, “Biz OHAL isteyen bir ekip değiliz, biz ülkemizi büyütmek isteyen bir ekibiz” ifadelerini kullanan Turan, şunları söyledi:

25 maddelik bir teklifimiz var, görüşmelerine bugün başlıyoruz. Köy korucularının maaşlarının düzenlenmesinden, depremde zarar gören vatandaşlarımıza bir takım imkanların verilmesine kadar. Birçok konuyu burada bulabiliriz.

Bu 25 madde içerisinde ekonomiyi ilgilendiren birçok konu olduğu gibi geçen hafta özellikle muhalefetin yoğun ithamlarına maruz kalan Olağan Üstü Hal diye değerlendirilen üç tane de maddemiz vardı biliyorsunuz. OHAL, Ak Parti açısından değerlendirildiğinde hep zorunlu olarak gündeme gelmiş, özel düzenleme, anayasal bir hak. Biz 2002 yılında iktidara geldiğimizde bölgesel olan OHAL’ı kaldıran bir partiyiz.

Aynı şekilde darbe girişiminden sonra FETÖ ile mücadele kapsamında yine Meclisimizin büyük çoğunluğunun destek verdiği OHAL ilanından sonra ilk fırsatta 2018 yılında bu kanunu yani OHAL’i kaldırmış bir partisiyiz. Biz terörle mücadele dahil tüm mücadelemizi ülkemizi büyütmeyi, demokrasimizi genişletmeyi kanunlar çerçevesinde uluslararası alandaki kriterler çerçevesinde yapmayı prensip edinen bir partiyiz.”

Teklifin Meclis Komisyonu’nda kabul edilen ilk halinde ise terörle mücadele kapsamında kamu görevlilerinin görevden uzaklaştırılması, ihracı, rütbelerinin geri alınması gibi bazı tedbirlere ilişkin düzenlemelerin süresinin 31 Temmuz’dan itibaren üç yıl uzatılabilmesi istenmişti.

You may also like

Comments

Comments are closed.