ManşetEmek

İşten çıkarılan belediye çalışanlarının eylemini polis engelledi

0

Bakırköy Belediyesi’nde çalışan Belediye-İş Sendikası üyesi sekiz işçinin görevine son verilmesi sonrası yapılan greve katılan 10 işçinin 21 Şubat’ta işten atılması sonrası bugün basın açıklaması yapmak üzere belediye binası önüne yürümek isteyen işçiler, polis tarafından engellendi. İşçiler “Ekmeğimizin peşindeyiz” diyerek barikat kuran polislere tepki gösterdi.

Bakırköy Özgürlük Meydanı‘nda 12.00’da toplanarak basın açıklaması gerçekleştirmek için belediye binasına yürümek isteyen işçilerin önüne polis barikat kurdu. O anların görüntüleri İnşaat İş Sendikası tarafından paylaşıldı:

Ne olmuştu?

Bakırköy Belediyesi işyerlerinde örgütlü ve yetkili sendika olan Belediye-İş Sendikası İstanbul 2 Nolu Şube üyesi işçilerin 2020-2022 yıllarını kapsayan Toplu İş Sözleşmesinde anlaşmaya varılamamış 25 Ekim 2021 tarihinde greve çıkılmıştı. 100 gün boyunca devam eden grev, işçilerin haklı talepleri karşılanmamakla birlikte 1 Şubat’ta sonlandırılmış ve işçiler işlerinin başına dönmüştü. 

Ancak daha bir ay geçmeden, 18 Şubat 2022 Cuma KHK ile Bakırköy Belediyesinin şirketi BAKPER’de çalışan 8 işçinin işine son verildi. Ardından 10 kadrolu işçi 21 Şubat’ta Bakırköy Belediyesi tarafından işten çıkarıldı. Ayrıca kadrolu 85 işçinin görev yerleri değiştirildi.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.