Kültür-Sanat

Kevin Seddiki, atölyesi ve konseriyle Gitar Cafe’de

0

Kevin Seddiki, 19 Kasım Cumartesi akşamı saat 21:00’de, önümüzdeki yıl Label Wildner Records’dan çıkacak olan yeni albümüne ait bestelerini, düzenlemelerini ve doğaçlamalarını dinleyicilerle paylaşmak üzere Gitar Cafe’de olacak.

1981 yılında Fransa’da doğan Kevin Seddiki, son yıllarda yıldızı yükselen gitaristler arasında gösteriliyor ve dünyanın birçok başarılı müzisyeniyle sahne alıyor. 2009 yılında prestijli Avrupa Gitar Ödülü’nü kazanan Kevin, 2010’dan beri de dünyaca ünlü gitarist Al Di Meola’nın kurduğu World Sinfonia grubuyla dünyanın pek çok yerinde konserler veriyor.

En çok gitaristliğiyle tanınsa da, kendisine ait birçok bestesi bulunan Kevin, Zarb veya Tombak adı verilen İran davulunu da icra ediyor.

Pablo Marquez’le klasik gitar çalışmış olması, onu doğaçlama ve farklı müzik tarzlarına ilgi duymaktan alıkoymamış. Bu merakı zamanla, Kevin’in yolunun farklı bölgelerden ve tarzlardan birçok başarılı müzisyenle kesişmesini sağlamış. Bunlardan sadece bazıları; Al Di Meola, Dino Saluzzi, Regis Gizavo, Gonzalo Rubalcaba; Lucilla Galleazi; Bijan Chemirani, Ensemble Ibn Arabi, Olivier Ker Ourio, Urna chahar Tugchi.

Bu konserin bir gün öncesinde, 18 Kasım günü saat 17:00- 20:00 arasında Kevin Seddiki yine Gitar Kafe’de bir gitar atölyesi düzenleyecek.  Hem konserine hem atölyesine gelenlere, atölye ücretinde %25 indirim yapılacak.

GitarCafe, on yılı aşkın bir süredir, Kadıköy’de, yüzyıllık Taranto Apartmanı’nın birinci katında, farklı müzik türlerine gönül vermiş büyük müzisyenleri küçük sahnesinde ağırlıyor. Büyük şehirlerde sanatın nabzının attığı, ‘yeraltı kültürü’nü yaşatan, alternatif mekanlara güzel bir örnek olan GitarCafe, farklı ve samimi bir müzik yolculuğuna çıkmak isteyen herkes için doğru adres. Büyük salonlarda konser veren usta sanatçılardan, ilk konserini veren genç müzisyenlere kadar herkesin, bir kere çaldıktan sonra mutlaka geri dönmek istediği bu sıcak sahne, hem dinleyici hem müzisyen için konserleri çok özel bir deneyime dönüştürüyor. Bu samimi ortama uygun olarak, sahne arkasındaki ekip de, tek amaçları sadece İstanbul’da farklı müzik tarzlarının kaliteli örneklerini, dinleyiciye ulaşılabilir kılmak olan bir grup gönüllü müzisyen ve sanatseverin bir araya gelmesiyle kurulmuş.

Atölyeye katılım ücreti 80 TL, konsere katılım ücreti de 20 TL’dir. Konser ücretine ilk içecek dahildir.

Rezervasyon için: 0530 877 65 11

Gitarcafe: Caferağa Mah. Sakızgülü Sk. Taranto Apt. No:7/1 Kadıköy, İstanbul

Telefon: 216 348 60 55

 

(Yeşil Gazete)

 

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.