Kültür-SanatManşet

Kadıköy Gitarcafe’de, Zar Uluslarası Müzik ve Dans Festivali

0

Zar Uluslarası Müzik ve Dans Festivali, 17-18 Eylül’de Kadıköy Gitarcafe’de düzenlenecek. Kökleri iki bin yıl öncesine kadar uzanan Güney İran müziğinin geleneksel ve çağdaş yorumcuları bu festivalde bir araya gelecek.

14 Shanbezadeh Saeid...

Festivalin önde gelen ismi müzisyen ve dansçı Shanbezadeh Saeid. Saeid’in grubu ve Fransız caz gitaristi Manu Codjia ile birlikte vereceği konser kadim bir uygarlığın melodilerinin çağdaş caz kompozisyonlarına taşıyacak. Saeid’in tulumu kadar enerjik dansı da görülmeye değer. Clara & Lou Tow festivale Fransa ’dan katılan diğer sanatçılar. İkili sadece İran değil geleneksel Yunan, Meksika, Rus, İspanyol şarkılarından da esinleniyor.

Portekiz’den Francisco Cordovil İran müziğinin caz yorumlarıyla, ney-jofti (çift kaval) virtiözü Majid Pakdel Basra Körfezi’nin bu antik ve sembolik enstrümanıyla, çağdaş Pers folk müziği grubu Hamnawa geleneksel ve klasik İran müzik formları ve çağdaş ritimlerle, Nozar Saadat & Hiroun Ensemble Güney İran’daki Boushehr şehrinden müzikler ve danslarla, Kerman’dan gelen Pasargad Ensemble geleneksel perküsyonlarla festivale katılıyorlar.

Ayrıntılı bilgi için

Festival facebook sayfası

Gitar Cafe web adresi

You may also like

Comments

Comments are closed.