Kültür-Sanat

Gitar Cafe kapılarını yeniden açıyor

0

Kadıköy’ün canlı etnik müzik dinlenebilen mekanlarından Gitar Cafe uzun bir süreden sonra kapılarını yeniden açıyor. Geçtiğimiz günlerde Açık Radyo’nun Açık Dergi programına konuk olan Gitar Cafe ekibinden Onok Bozkurt, Nil Başdurak ve Nazlı Alatlı Gitar Cafe’nin kısa bir süre de olsa el değiştirme ve sonradan tekrar kendi küllerinden doğma hikayesini dinleyiciler ile paylaştı.

Gitar Cafe’ye kendi web sitelerinden ulaşabilmek ve etkinlikler hakkında daha detaylı bilgi almak  mümkün. Tüm konserlerin başlama saati 21:00. Gitar Cafe’nin açık adresi ise Sakızgülü Sk. Taranto Apt. 7/1, Kadıköy.

Ekim ayı içerisinde mekandaki en dikkat çekici etkinlik, “Yunanistandan Sesler”. Ancak Gitar Cafe’de ay boyunca yalnızca “yunanistandan sesler” dışında da pek çok etkinliğe katılmak mümkün. Gelin Gitar Cafe’de Ekim ayında gerçekleşecek etkinliklerin bir kısmına bir göz atalım.

11 EKİM


Serra Yılmaz, Wolter Wierbos, Islak Köpek

Türkiye’nin öncü özgür doğaçlama topluluğu Islak Köpek iki önemli konuğuyla tekrar Gitar Cafe’de! Bu gecede Islak Köpek, bir süredir
birlikte çalıştıkları oyuncu Serra Yılmaz ve yaklaşık 35 yıldır uluslararası özgür müzik ortamının önemli müzisyenlerinden biri olan Hollandalı tromboncu Wolter Wierbos (ICP Orchestra, Berlin Contemporary Jazz Orchestra, Cecil Taylor) ile beraber çalacak.

12 – 13 EKİM

Ross Daly

Bu tarihlerde  Gitarcafe, Ross Daly, Kelly Thoma ve Giorgos Manolakis‘in beraberliğinde gerçekleşecek çok özel iki konseri dinleyecilerle buluşturuyor.Dünyadaki birçok farklı müzik türünü araştıran İrlanda asıllı İngiliz müzisyen Ross Daly’nin müzikle serüveni ailesiyle farklı ülkelerde yaşadığı çocukluk yıllarında başlar. Dolayısıyla farklı enstrumanlarla haşır neşir olmuş. Bu zengin müzikal altyapı, Ross Daly’nin bugün kendi müziğinde kullandığı ses çeşitliliğine yansımıştır.  Bu konserde, kendisi Girit liri,tarhu, rabab ve saz, kendisi gibi müzisyen eşi Kelly Thoma ise Girit liri çalacak ve Girit’li müzisyen Giorgos Manolakis de güzel sesiyle eşlik edecek. Konserde, dinleyiciler, sadece Girit müziğinden beslenen geleneksel parçaları değil, Ross Daly’nin yeni bestelerini de dinleyebilecekler.

14 EKİM


Evgenios Voulgaris , Yannis Messalas ve Sergios Voulgaris’in bir araya gelmesiyle oluşan topluluk Tanburi Cemil Bey, Tatyos Nikolakis, Serif Muhittin Targan, Kemani Alexan gibi bestecilerin klasik Türk müziği eserlerinden oluşan bir repetuarın yanı sıra Evgenios Voulgaris’in yeni kompozisyonlarından da seslendirecekler.

26 EKİM


Bu tarihte Gitar Cafe sahne sırası Laterna‘nın olacak.  Laterna; aralarına çizilmiş yapay sınırlara inat aynı ezgilerle coşan ve aynı denizin tuzundan beslenen İzmir, İstanbul ve Pire’nin şarkılarını sergiliyor.  Grup Burhan Hasdemir, Çağatay Çoker, Onur Aygüneş, Seda Köksal, Selim Koytak  ve Sedat Gülcü’den oluşuyor.

28 EKİM


28 Ekim’de Gitar Cafe’nin konuğu Melisma olacak. Yunan ve Balkan müziklerini bir potada eriten etnik müzik grubu Melisma;  Daphne Mavridou, Maria Lithiropoulou, Akis Efthymiou, Kostas Margaritis, Kostas Papas ve Christos Papas’dan oluşuyor

 

You may also like

Comments

Comments are closed.