Doğa MücadelesiManşetTürkiye

KESK: Yarın Metin Lokumcu için Trabzon Adliyesi’nde olacağız

0

Haber: Gençağa Karafazlı

Trabzon Valiliği‘nin 21 Nisan Çarşamba (yarın) görülecek Metin Lokumcu davası öncesi şehirde basın açıklaması dahil her türlü etkinliği yasaklama kararına Halkevleri‘nin ardından Trabzon KESK Şubeler Platformu’ndan da tepki geldi.

Yapılan açıklamada MetinLokumcu’nun 2011 yılında dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingi sırasında polisin biber gazla müdahelesi sonucu yaşamını yitirdiği hatırlatıldı.

Protestoların “Karadeniz’in ve ülkemizin derelerine, ormanlarına, yaylalarına, çayına, fındığına sahip çıkmak adına başbakana seslerini duyurmak için” yapıldığı hatırlatılan açıklamada yaşamını yitiren Lokumcu’nun Doğa Emek ve Demokrasi savunucusu olduğu ve Eğitim-Sen üyesi olduğu belirtildi.

‘Mahkemeyi Trabzon’a kaçırdılar’

Açıklamada “Metin Lokumcu’nun ölümü üzerine ailesinin açmış olduğu sorumluların yargılanmasına yönelik dava Hopa’dan güvenlik gerekçesi bahane edilerek Trabzon’a kaçırılmıştır” denildi.

21 Nisan’da Trabzon’da görülecek duruşmaya Türkiye’nin dört bir yanından Milletvekilleri, sendikaların merkez yöneticileri, siyasi partiler, demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri, Baro Başkanları ve sanatçıların katılacağı belirtildi.

Açıklamanın devamında Trabzon KESK ve Eğitim Sen Şubesinin katılımcı olduğu Trabzon Emek ve Demokrasi Platformu‘nun da 20 Nisan Salı günü “Metin Lokumcu için Adalet” çağrısında bulunarak Meydan Park’ta Atatürk Alanı’nda basın açıklaması düzenleyeceği belirtildi.

‘Davayı sahiplenmemiz engelleniyor’

Bu duyurunun ardından pandemi gerekçe göstererek Trabzon Valiliği’nin bütün eylem ve etkinlikleri yasakladığı aktarılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Trabzon’daki Emek ve Demokrasi güçlerinin Metin Lokumcu’nun hukukuna savunması ve davayı sahiplenmesini engellenmek istendi. Bu yasaklamanın pandemi koşullarıyla ve halk sağlığı ile ilgili olduğu iddia edilemez. Trabzon Valiliği Metin Lokumcu davasını sahiplenmiş olan Trabzon’daki Emek ve Demokrasi güçlerini engellemeye yönelik siyasi bir karar almıştır.

Valiliğin yasaklama kararın da Kamu Kurum ve kuruluşlarının tüm etkinlikleri serbestçe gerçekleştirebileceği açıklanmıştır. Bu çiftte standert uygulamayı asla doğru bulmuyoruz.

Davaya destek çağrısı

“Pandemi bahane edilerek Emek ve Demokrasi güçlerinin Metin Lokumcu için adalet talebini verdiği desteği engellemeyi kabul etmiyoruz” denilen açıklamada duruşma öncesinde yapılan eylem çağrısı yinelendi.

Açıklamada “Yıllarca omuz omuza doğamızı suyumuz, toprağımız ve halkımız için mücadele ettiğimiz Eğitim Sen’li yoldaşımızın davasını sahipleniyor 21 Nisan Çarşamba günü saat 09.30’da Trabzon Adliyesi’ndeki hukuk mücadelesini desteklemeye davet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

You may also like

Comments

Comments are closed.