EmekManşetTürkiye

KESK, Ankara’ya yürüyor: Eşit ve özgür bir yaşam için mücadelemizi sürdüreceğiz

0

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu, (KESK) Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işlerinden ihraç edilen emekçilerin, işlerine geri dönmesi ve demokrasi talebiyle İstanbul‘dan Ankara‘ya başlattıkları yürüyüşte Kocaeli ve Yalova‘dan sonra Bursa‘yı da geride bıraktı.

Uğranılan illerin kent merkezlerinde de yürüyüşler gerçekleştirip basın açıklamaları yapılırken, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına da sık sık tepki gösterildi.

‘Hedef alınıyoruz’

Bursa’da yapılan basın açıklamasında konuşan KESK Eş Başkanı Aysun Gezen, “Zenginlere ve sermayeye öncelik tanıdılar, salgın ile birlikte paketler açıkladılar. Paketlerden emekçilerin yararına tek bir satır çıkmadı” dedi ve iktidarın politikalarına karşı çıktıkları için hedef alındıklarını kaydetti:

Özellikle eğitim, sağlık, ulaşım, haberleşme gibi kamusal hizmetler piyasanın insafına terk edilerek sefalet ücretiyle yaşamaya mahkum edilen halkın bu hizmetlere ulaşamamasına karşı çıktığımız için, güvencesizleşmeye karşı çıktığımız için; insanca çalışma koşulları, insanca yaşamaya yetecek ücret talep ettiğimiz için hedef alınıyoruz. Çünkü bu iktidar sermaye için bu ülkede dikensiz bir gül bahçesi yaratmak istiyor.”

‘Mücadelemizi sürdüreceğiz’

Basın açıklamasında, yürüyüşlerinin amacına da değinen Gezen, şu ifadeleri kullandı:

Bugün yaptığımız bu yürüyüş KHK zulmüne karşı bir yürüyüş. Aynı zamanda emekten yana, barış içinde yaşamın tesis edildiği, laik demokratik bir cumhuriyetin de yürüyüşü. Karanlığa, gericiliğe karşı bir yürüyüş.

Kadınlar için eşit özgür bir yaşam yürüyüşü. Biz KESK olarak tarihimizden aldığımız güçle kendimizi sokakta var ettik. Sokaklardan çekilmeden, yılmadan bu ülke eşit ve özgür bir yaşama kavuşsun bu ülkenin her bir ferdi rahat, refah bir yaşama kavuşsun diye mücadelemizi sürdüreceğiz.”

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.