2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİHayvan HaklarıManşetTürkiye

Kedi Han, 49 gün sonra enkazdan canlı olarak çıkarıldı

0

6 Şubat depremlerinde yıkılan Maraş’ın Oniki şubat ilçesindeki Reyhan Kent 1 Apartmanı’nın enkazında mahsur kalan kedi Han, 49 gün sonra kurtarıldı.

Nida Dina ve kızı Nil Beril, depremlere, birlikte yaşadıkları iki yaşındaki “Han” adlı kedileriyle yaşadıkları evlerinde yakalanmıştı.

Dina, ilk depremde hasar gören evlerinden kızıyla birlikte çıktı; ancak Han gelmedi. Aynı gün ikinci depremde yıkılan 11 katlı binanın enkazında kalan hayvana sonrasında da ulaşılamadı.

Yaklaşık 40 gün yıkılan binanın enkazının yanında aracının içinde kalan ve Han’ı arayan Nida Dina bugün, depremden 49 gün sonra, binanın yıkıntısında kedilerini bulmanın sevincini yaşadı.

Sıvı kaybı var

Yürüyemeyen ve ayağında kırıklar bulunan Han’ın tedavisine başlandı.

AA muhabirine depremden sonra kızıyla bölgeden ayrılmadığını söyleyen Dina, barınağa da gittiğini ancak kediden haber alamadıklarını belirtti. Bina sahibi Fahri Hatipoğlu, kediyi mutfak eşyalarını kurtarmaya çalıştıkları esnada fark ettiklerini söyleyerek “Arkadaşlarla beraber el birliğiyle çıkarttık, hemen sahibine ulaştırdık. Sahipleri de uzun zamandır burada bekliyorlardı” dedi.

Veteriner hekim Fatma Gül Hancıoğlu ise iki yıldır Han’ın bakım ve aşılarını kendisinin yaptığını belirtti: “49 gün sonra bulunmasına çok mutlu olduk. Sıvı kaybı var, bol bol sıvı veriyoruz. Tedavisine devam ediyoruz. Han bizim mucizemiz. İnşallah kurtulacak.”

You may also like

Comments

Comments are closed.