Hafta SonuManşet

Kazdağlarında Permakültür

0

Son yıllarda altın madencilerinin saldırılarına karşı direnen Kazdağlarında  permakültür çalıştayı yapılıyor. Permakültür kısaca sürdürülebilir yaşam  tasarım felsefesi/bilimi/sanatı olarak biliniyor.

29 Nisan – 6 Mayıs tarihleri arasında Çanakkale Bayramiç, Yeniköy- Muratlar’da düzenlenen çalıştayda Türkiye Permakültür Araştırma Enstitüsü’nün kurucusu Mustafa Bakır ve tüm dünyada eğitimler veren bir permakültür tasarımcısı olan Penny Livingston Stark eğitmenlik yapacak. 25 yıllık uluslararası bir permakültür öğretmenliği, arazi yönetimi, ve permakültür tasarımı tecrübesine sahip Penny Livingston Stark  Kaliforniya, Bolinas’daki Regenerative Design Institute’un kurucusu ve yöneticisidir.

Atölyeye temel permakültür bilgisine ya da permakültür sertifikasına sahip şehir planlamacıları, peyzaj mimarları ve tasarımcıları, çiftçiler, toprak sahipleri, bahçıvanlar, eğitimciler, öğrenciler, yazarlar ile sürdürülebilirlik ve dirençlilik konularına ilgi duyanların yararlanabileceği  belirtiliyor. Atölyelerde konular, Türkçe çeviriyle, teorik ve uygulamalı olarak işlenecek.

Katılımcılar isterlerse kendi çadırlarında kalabilecekleri gibi köy evlerinde de kalma imkanları sunuluyor.

Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi: http://www.bayramicyenikoy.com/egitimler.asp?id=5

Yeşil Gazete

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.