Doğa MücadelesiManşetYerel

Kazdağları için Twitter eylemi: Kirazlı’yı rehabilite et

0

Yaşam savunucularının mücadelesi sonucu Kazdağları Kirazlı‘da yapılmak istenen siyanürlü altın madenciliğinin durdurulmasının ardından, bölgenin tekrar ağaçlandırılması için çağrı yapıldı.

Twitter üzerinden başlatılan ve #KirazlıyıRehabiliteEt etiketiyle yaygınlaştırılan çağrıda, yetkililer bölgenin rehabilitasyonu için acil göreve davet edildi.

Bölgeye verilen zararın telafi edilmesi isteniyor

Kazdağları Kirazlı’da Alamos Gold ve yerli iştiraki Doğa Biga Madencilik tarafından yapılmak istenen siyanürlü altın madenciliği yaşam savunucularının mücadelesi sonucu durdurulmuştu.

Bunun yanında, 13 Ekim 2019’dan beri ruhsatsız olan şirketin orman izinleri de iptal edilmişti.

Şimdi ise Kazdağları’ndaki tüm tel örgülerin sökülüp, verilen zararın telafi edilmesi ve sahanın rehabilitasyon edilerek tekrar ağaçlandırılması isteniyor.

Bunun için de bugün saat 10.00’dan itibaren Twitter üzerinden #KirazlıyıRehabiliteEt etiketiyle yetkililere çağrıda bulunuldu.

Kampanyaya gelen destekler

Kampanyayı destekleyen kurum ve kişilerin Twitter üzerinden yaptığı bazı paylaşımlar ise şöyle:

Gazeteci Pelin Cengiz tarafından şu paylaşım yapıldı:

Alamos Gold’un faaliyetleri durduruldu. Ekim 2019’dan beri ruhsatsız olan şirketin orman izinleri iptal edildi. Artık Kazdağları’nın yaralarını sarma vakti. Tel örgüler sökülmeli, zarar telafi edilmeli, saha rehabilite edilerek tekrar ağaçlandırılmalı.”

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu tarafından yapılan paylaşım:

425 gün süren direniş 10 milyar dolarlık doğa katili Alamos’u yendi. Şimdi sıra alanın rehabilitasyonunda.”

Kuzey Ormanları Savunması da paylaşımıyla kampanyaya destek verdi:

Yaban Kedisi artık yuvasına dönmek istiyor. Kazdağları’nı elele omuz omuza savunduk ve Alamos Gold’un maden yağmasını durdurduk. Sen de #YabanıSavun ve #KirazlıyıRehabiliteEt”

Kazdağları Ekoloji Platformu tarafından yapılan paylaşım da şöyle oldu:

350 bin ağacı katledip, kurdu, kuşu, sincabı yuvasından eden Alamos Gold’un altın madeni projesine karşı tekrar sesimizi yükseltiyoruz: Ruhsatsız şirketi acilen tahliye et ve #KirazlıyıRehabiliteEt”

 

You may also like

Comments

Comments are closed.