Ekolojik Yaşam

“Kazaklarımın güveler tarafından yenmemesi için ne yapabilirim?”

0

3Soru

Güneşin Hanım,

Öncelikle bu köşe çok faydalı bir köşe. Ailecek takip ediyor ve bilgileniyoruz. Ellerinize sağlık.

Ben çok üşüyen ve kışın hep kazak giyen biriyim. Fakat bu kış çok sevgili kazaklarımın güveler tarafından delik deşik edilmesi beni çok üzdü. Görünmeyen yerlerinde olanları hâlâ giyiyorum fakat bazıları onarılabilecek gibi değil. Bir dahaki kış da başıma aynı şeyin gelmemesi için ne yapmamı önerirsiniz?

Rumuz: karlar kraliçesi

Yanıt

Merhaba Karlar Kraliçesi,

Çok teşekkür ederim. Faydalanıyor iseniz, pek sevinirim.

Yün kazak koruma konusunda şunları önerebilirim,

* yün eşyalarınızı arada bir havalandırın

* vakumku torbalar kullanabilirsiniz, ama bence pratik değil.

* naftalin yerine (çok zararlı) kafuru aktarlarda satılıyor.

* lavanta, defne, ökaliptüs gibi aşırı kokuları olan bitkilerin bizzat kendilerini yün eşyalarınızın arasına koyun, hem bu bitkiler çok güzel kokarlar.

* yünlüleri en iyi saklama yolunu keçe işi ile ilgilenen bir arkadaşımdan öğrendim: beğendiğiniz bir esansiyel yağ karışımı yapıyorsunuz. Lavanta, biberiye, misk, paçuli, potakal, gül vs. Bu esansiyel yağları azıcık bademyağı içinde karıştırıp çoğaltıyorsunuz. Ve bu yağı avucunuza döküp yün eşyalarınıza “masaj” yapıyorsunuz… Bu yağ hem yünü koruyor, hem de güzel kokuyor.

Umarım yün kazak giyebileceğimiz soğuk havalar da görecektir bu gözler!

 

Sor vatandaş sor! Ekolojik yaşamda her soruya beş cevap kampanyası başlıyor!

GÜNEŞİN’E SOR, CEVABINI AL!

Organik ürünler neden bu kadar pahalı? Organik ürünler gerçekten organik mi?, Köyde canınız sıkılmıyor mu?, Buzdolapsız mutfak olur mu?, Evde çöpleri ayırsam ne işe yarar, gittiği yerde hepsi birbirine karışıyor?, Katkılı gıdalar neden zararlı?, Dünyayı ben mi kurtaracağım? Çocuğun karma aşısı geldi, yaptırayım mı?, Cemreler hala düşüyor mu?, Nasıl çiftçi olurum?, Nereden tohum bulurum? Hem yoga yapıp hem et yiyebilir miyim? Akdeniz Fokları yok olsa ne olacak?, Çobanlık trend olmuş, doğru mu? Ben vejeteryan oldum ama annemler bilmiyor, onlara nasıl söylerim?, Yeşil zeytin ile siyah zeytin ağaçları arasındaki 5 fark? Gönüllü çalışasım var ama nerede? Dolunayda saçımı kestirirsem kel mi kalırım?  Homeopati mi dedin? Buyur?!….

Ve daha nice enteresan sorunun cevaplarını bulup buluşturacağız bu köşede.

Soruları hazırlayın, [email protected] adresine yollayın ve bekleyin, artık ne çıkarsa bahtınıza…

Güneşinesor, verdiği cevaplardan mesul değildir.

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.