DuyurularManşet

Kayseri Konferansı iki kez iptal edilen Hrant Dink Vakfı, Mantı Festivali yapacak

0

Kayseri Mantı Festivali, 26 Ekim 2019 Cumartesi, 11.00-18.00 saatleri arasında Hrant Dink Vakfı’nın Şişli’deki merkezinde gerçekleşecek.

Hrant Dink Vakfı, 26 Ekim tarihinde düzenlenecek Kayseri Mantı Festivali’ne çağrıda bulundu. Hem yetişkinlere hem de çocuklara yönelik düzenlenecek festivalde 36 çeşit Kayseri mantısından Çerkes mantısına kadar mantı çeşitleri hakkında konuşulacak. Festival, Cumartesi günü 11.00-18.00 saatleri arasında vakfın Şişli‘deki Anarad Hığutyun binasında.

İki yasaklama ardından mantı festivali

Hrant Dink Vakfı’nın Kayseri Valiliği “uygun görmediği” için 18-19 Ekim tarihlerinde İstanbul’da vakfın binasında yapmayı planladığı “Kayseri ve Çevresi Toplumsal, Kültürel ve Ekonomik Tarihi KonferansıŞişli Kaymakamlığı tarafından da yasaklanmıştı.

İptal kararının ardından Kayseri Mantı Festivali’nin duyurusunu yapan Vakıf şu çağrıyı yaptı: “26 Ekim 2019 Cumartesi, 11.00-18.00 saatleri arası düzenleyeceğimiz Kayseri Mantı Festivali’nde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız. Çocuklar ve yetişkinler için düzenlenen atölyelerde birlikte mantı yapıp, pişireceğiz. 36 çeşit Kayseri mantısından Çerkes mantısına tüm mantı çeşitleri hakkında sohbet ederek çeşitliliği kutlayacağız. Müzik eşliğinde soframızı kurup hep beraber yiyeceğiz.”

Festivale katılmak isteyenlerin 25 Ekim 2019 saat 17.00’ye kadar, vakfın internet sitesindeki formu doldurması ya da telefonla kayıt yaptırması gerekiyor.

 

More in Duyurular

You may also like

Comments

Comments are closed.