Koronavirüs SalgınıManşetTürkiye

Aşı karşıtları durmuyor: İstanbul’da miting düzenlenecek

0

Koronavirüs pandemisine karşı alınan tedbirlerin özgürlük ihlali olduğunu savunan, aşı olmayı ve PCR testi zorunluluğunu reddeden aşı karşıtları 11 Eylül Cumartesi günü İstanbul Maltepe’de miting düzenliyor.

“Küresel çetelere karşı tek ses: Büyük uyanış” sloganıyla gerçekleştirilecek miting için Türkiye’nin birçok noktasından otobüs kaldırılması planlanıyor.

Mitingde Yeni Akit gazetesinin yazarı Abdurrahman Dilipak ve daha önce Üsküdar’da yapılan aşı karşıtı mitingde kullandığı “Aşı yapan hekimler yargılanacaklar” ifadeleri nedeniyle İstanbul Tabip Odası’nın hakkında soruşturma başlattığı Dr. Bilgehan Bilge konuşmacı olarak yer alacak.

Anadolu Birliği Partisi düzenliyor

 Plandemi Mücadele Hareketi tarafından yapılan paylaşımda miting için yalnızca siyasi partilerin izin alma hakkı olduğu için iznin Anadolu Birliği Partisi tarafından alındığı belirtildi. Hareket, mitingin yalnızca destekçisi olduklarını söyledi.

Anadolu Birliği Partisi tarafından yapılan paylaşımlarda ise “Ey Türk Milleti, Bizlere düşman bir çetenin devleti ele geçirmesi durumu ile karşı karşıyayız. Halka psikolojik ve biyolojik silahlarla saldırıyorlar. Bu silahların özelliği nedeniyle halkımız verdiği ağır kayıpları fark edemiyor” ifadeleri kullanılarak mitinge çağrı yapıldı.

Yapılan eski paylaşımlardan “Küresel çetelerden” kastın Dünya Sağlık Örgütü, ilaç şirketleri ve Bill Gates gibi milyonerler olduğu anlaşılıyor. “Biyolojik silah” olarak nitelendirilen ise koronavirüs pandemisine karşı geliştirilen ve tüm dünyada kullanılan aşılar.

Plandemi Mücadele Hareketi nedir?

‘Plandemi’ ismini pandemi inkarcısı Mikki Willis tarafından üretilen ve Covid-19 pandemisi hakkında yanlış bilgileri teşvik eden 2020 yapımı komplo teorisi videosundan alıyor.

Hareket, sosyal medya hesaplarında yayınladıkları “Biz Kimiz?” isimli paylaşımda kendilerini “19 Mayıs 2021 tarihinde Sultanahmet Meydanı’nda plandemi dayatmalarına karşı ilk defa düzenlenen buluşmada tanışmış ve daha sonra birlikte Plandemi Büyük Buluşma Platformu’nu kurmuş kişileriz” şeklinde tanımlıyor.

Hedefleri neler?

Plandemi Mücadele Hareketi, gerçekleştirmek istedikleri hedeflerini şu şekilde sıralıyor:

  • Maske, HES Kodu, PCR testi, sokağa çıkma kısıtlamaları, 65 yaş üzerine yapılan yanlış uygulamalar ve aşı zorlamalarına karşı mücadele etmek.
  • Uzmanlardan oluşan Danışma Kurulları ile Plandemi sürecinde yapılan yanlışların ve bundan sonra yapılmak istenenlerin/alınacak yanlış kararların oluşturacağı zararlar konusunda yöneticileri, karar ve etki sahiplerini ve halkı bilgilendirmek.
  • Doğru kararların alınması için bilimsel çözüm önerileri geliştirmek
  • Geçmiş dönemde yapılan yanlış uygulamalar sonucu ceza kesilen, hastalanan veya yakının kaybeden mağdurların hukuki mücadelesine destek olmak
  • Kamu kurum ve kuruluşlarını, özel sektörü, STK’leri, siyasi partileri, TV, Medya kuruluşlarını ziyaret ederek görüşmeler yapmak, gerçekleri paylaşmak.
  • Plandemi yalanına karşı barışı mücadele eden tüm kişi ve gruplarla işbirliği yapmak.

Aşı gerçekten etkisiz mi?

Türk Yoğun Bakım Derneği, Türkiye’deki 60 yoğun bakım ünitesinde 952 koronavirüs hastası ile ilgili aşı araştırması yaptı. 11 Ağustos tarihinde tedavi göre hastaların analiz edildiği çalışmaya göre yoğun bakımda yatan hastaların yüzde 51,4’ü hiç aşı yaptırmamış.

Aşı yaptırmayanları, yüzde 39,44 ile iki doz Sinovac aşısı yaptırmış ancak etki süresi geçmesine rağmen üçüncü doz Sinovac veya Biontech aşısı yaptırmamış kişiler takip ediyor.

Yoğun bakımdaki kişilerin yüzde 2,3’ünü yalnızca bir doz Biontech aşısı yaptıranlar, yüzde 1,9’unu üç doz Sinovac aşısı yaptıranlar, yüzde 1,1’ini iki doz Sinovac ve bir doz Biontech yaptıranlar, yüzde 0,5’ini ise iki doz Biontech aşısı yaptıranlar oluşturuyor. Yani özetle veriler, aşının yoğun bakıma kaldırma oranlarında oldukça etkili olduğunu gösteriyor.

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.