Koronavirüs SalgınıManşetTürkiye

Maltepe Kaymakamlığı: Aşı karşıtlarının mitingine pandemi gerekçesiyle izin verilmedi

0

Maltepe Kaymakamlığı, koronavirüs pandemisine karşı alınan tedbirlerin özgürlük ihlali olduğunu savunan, aşı olmayı ve PCR testi zorunluluğunu reddeden aşı karşıtlarının 11 Eylül Cumartesi günü İstanbul Maltepe’de düzenlemek istediği miting ile ilgili açıklama yaptı.

Söz konusu etkinliğin düzenlenmesi için izin verilmesi talebiyle Anadolu Birliği Partisi tarafından 23 Ağustos 2021 tarihinde Kaymakamlığa başvurulduğu belirtilen açıklamada “Kaymakamlığımıza yapılan başvuruya; toplu yapılacak etkinliklerin Covid-19 virüsünün bulaş riskini artıracağı ve salgınla mücadele çalışmalarını olumsuz yönde etkileyebileceği değerlendirilerek izin verilmemiştir” ifadeleri yer aldı.

İzinlerin alındığı söylenmişti

Ancak “Küresel çetelere karşı tek ses: Büyük uyanış” sloganıyla gerçekleştirilecek mitingin duyurusunu yapan Plandemi Mücadele Hareketi ve Anadolu Birliği Partisi miting için gerekli izinlerin alındığını söylemişti.

Ayrıca mitinge katılımı sağlamak adına Türkiye’nin dört bir yanından otobüslerin kaldırılacağı belirtilmişti.

Yalçın: Miting yapılacak

Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamanın ardından Independent Türkçe’ye konuşan Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın, “Mitingin iptal edildiği bilgisi doğru değil. Açıklandığı gibi 11 Eylül Cumartesi günü Maltepe’de mitingimizi düzenleyeceğiz” diyerek izni Valilikten aldıklarını söyledi.

Ancak İstanbul Valiliği verilmiş bir izin olmadığını söyledi.

Mitingte konuşma yapması planlanan Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak ise yaptığı paylaşımda “11 Eylülde Maltepe mitingi zamanında, sorunsuz bir şekilde yapılacak. Diğer illerden mitinge katılmak isteyenlerin intikalinde inşallah bir sorun yaşanmayacak. Bir takım gerçek dışı haberlere lütfen itibar etmeyiniz. İçişleri Bakanlığı ve Valilik süreci takip ediyorlar” dedi.

You may also like

Comments

Comments are closed.