KadınManşetTürkiye

Kayıp Azra Gülendam Haytaoğlu’nun Mustafa Murat Ayhan tarafından katledildiği ortaya çıktı

0

Antalya’da, kendisinden beş gündür haber alınmayan Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi 21 yaşındaki Azra Gülendam Haytaoğlu‘nun Mustafa Murat Ayhan tarafından cinsel istismara maruz bırakılıp, boğularak katledildi.

Mustafa Murat Ayhan, cinayeti işlediğini itiraf etti.

İlk ifadede serbest bırakıldı

Haytaoğlu ailesinin kızlarının kayıp olduğunu polise haber vermesi üzerine, genç kadını bulmak için arama çalışmaları başlatılırken, polis Haytaoğlu’nun son görüldüğü bölgedeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Azra’nın cep telefonundan en son inşaat mühendisi ve emlak ofisi sahibi Mustafa Murat Ayhan’la görüştüğünü tespit etti.

Ayhan ilk ifadesinde, “Önceden tanışmıştık. Geldi, birlikte yemek yedik, gitti. Bilgim yok” diye ifade verdi. Polis, bunun üzerine Ayhan’ı serbest bıraktı.

Mustafa Murat Ayhan

Ancak cinayet masası ekipleri, daha sonra MOBESE ve çevre iş yeri güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. Görüntülerde Mustafa Murat Ayhan’ın, Konyaaltı ilçesindeki evinden aynı valiz ile birkaç kez çıkıp gittiğini belirledi. Bunun üzerine Ayhan, yeniden gözaltına alındı. Çapraz sorguya alınan Ayhan, cinayeti işlediğini itiraf etti.

Aile, yardım istemişti

Haytaoğlu’nun ailesi, “Emniyet telefon sinyaline pazartesi günü bakabiliriz dedi, bu çok geç kızımızı canlı kanlı saçının teline zarar gelmeden bulmak istiyoruz lütfen bize yardım edin. Şiddet gören katledilen kadınlar için en önce koşan, bu dünyanın güzelleşmesi için çaba harcayan Azramızı bulmamız için lütfen yardımcı olun” diye çağrıda bulunmuştu.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.