EmekManşetTürkiye

Kayı İnşaat’tan haklarını alamayan işçiler yarın İstanbul’da buluşuyor

0

Kayı İnşaat‘tan iki yıldır maaşlarını alamayan 250’ye yakın işçi, şirketi protesto etmek için birçok şehirden yarın İstanbul‘a geliyor. İşçiler daha önce patronla görüştüklerini, ödeme alacaklarına dair söz aldıklarını fakat sözlerin tutulmadığını dile getirdi.

Cezayir’de grev yapıldı

Yurt dışında da şantiyeleri bulunan Kayı İnşaat, daha önce Cezayir‘de de işçiler tarafından protesto edilmişti. O günlerde yaşananlar şöyle anlatıldı:

İşçiler 28 Aralık 2019’da maaşlarını alamadıkları için Cezayir’de grev yaptı. Arabuluculuk sözleşmeleri imzalandı. Hak edişlerin 2020 Mart ayında ödeneceği taahhüt edildi. Ancak sözler tutulmadı. Anlaşmalar çöpe atıldı. İşçiler dava açtı. Yüzlerce kez patronla görüştü. Coşkun Yılmaz “en yakın zamanda ödeyeceğim” diyerek işçileri sürekli oyaladı.

Kayı inşaat, 2007 yılından beri her sene en büyük 250 uluslararası müteahhit listesine girdi. Şirket, sadece inşaat alanında değil enerji ve medikal alanlarında da zamanla gittikçe büyüdü.

‘Kimse sadaka istemiyor’

Kayı İnşaat’tan sadaka değil, hak ettiklerini istediklerini söyleyen işçiler yarın yapacakları eylemle ilgili şu çağrıda bulundu:

Yazın sıcağında, kışın soğuğunda şantiyelerde, ofislerde işçiler çalıştı. Ailelerinden, sevdiklerinden aylarca ayrı kaldı. İşe geç başlama lüksleri olmadı. Önlerine ne yemek konduysa onu yediler. Nereyi yatak diye gösterdilerse orada yattılar. Yani kimse Kayı İnşaat patronlarından sadaka istemiyor. Tüm çalışanlar hak edişlerini istiyor.

Kayı İnşaat işçileri Türkiye’nin dört bir yanından, alacakları için İstanbul’a geliyor. Bu zorlu günlerde yolları tepecekler ve haklarının peşine düşecekler.

12 Ocak Salı günü 12.00’da İstanbul’da Kayı İnşaat’ın Genel Merkezi önünde olacağız.

İnşaat işçisi mücadele edecek, KAYI inşaattan hakkını alacak.

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.