Ekolojik Yaşam

Kayseri’de organik pazar bereketi, tüm ürünler 3 saat içinde tükendi

0

21 Haziran Pazar günü açılışı yapılan ve Kasım ayına kadar Pazar günlerinde açık olacak Kayseri %100 Ekolojik Pazarda ürünler açılıştan üç saat sonra tükendi.

 

Çoğu Kayseri İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen organik tarımın yaygınlaştırılması ve kontrolü projesi kapsamında üretime başlayan üreticilerden oluşan 20 ye yakın organik tarım yapan küçük çiftçinin 3 ton taze sebze ve meyvesi sadece 3 saat içinde tükendi. Pazara daha geç gelenlere ne yazık ki ürün kalmadı. Açılış saati olan 13.00 a kadar ürün satışı yapılmayan %100 Ekolojik Pazarda saat 16.00 ürün kalmadığı açıklandı.

Kocasinan Belediyesi, Kayseri Il Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Buğday Derneği ve Kapadokya Organik Tarım Üreticileri Birliği Derneği ortaklığında açılan Pazar yerelde üretim ve tüketimin sağlanması sayesinde önemli bir başarıya imza atmış oldu.

Buğday Derneği ortaklığı ile geçen sene açılan Konya Meram %100 Ekolojik Pazarı ve gene geçen sene mevsimlik olarak açılan bu sene de ağustos başı açılacak olan Burhaniye Organik Pazarına da sadece yerel üreticiler katıldığı, herhangi bir aracı esnaf katılmadığı ve doğru fiyat politikası sebepleri ile metropoller dışında açılan %100 Ekolojik Pazarlar organik ürünler pahalıdır imajını da silmiş oldu.

Kayseri %100 Ekolojik Pazarda satılan organik ürünlerden bazılarını satış bedelleri şu şekilde: Organik Domates: 2.00 tl, Organik iri yerli domates: 3.00 tl, Organik kabak: 2.00 tl, Organik salatalık: 2.00 tl, Organik patates: 1.50 tl, Organik yerli çeşit patlıcan: 2.50 tl.

(Yeşil Gazete)

 

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.