Türkiye

Kaybolan ABD’li Sarai Sierra’nın cesedi bulundu

0

Fotoğraf çekmek amacıyla geldiği İstanbul’da kaybolan ABD vatandaşı Sarai Sierra’nın (33) cesedi surların dibinde bulundu.

Fatih Cankurtaran’da surların dibinde bulunan kadın cesedinin Sarai Sierra’ya ait olduğu kesinleşti. 21 Ocak’tan beri kendisinden haber alınamayan Sierra’nın bulunması için polis seferber olmuştu. Kayıp kadından en ufak bir haber alınamaması ölmüş olabileceği ihtimalini kuvvetlendirmiş, polis ekipleri bulunan her cesedi kayıp Sierra olabileceği şüphesiyle incelemişti.

Olayla ilgili 9 şüphelinin gözaltına alındığı belirtiliyor.

Emniyet Müdürlüğü, İstanbul’da kaybolduktan 12 gün sonra cesedi bulunan ABD’li Sarai Sierra‘nın kayıp cep telefonu ve tablet bilgisayarının araştırıldığını açıkladı. Sierra’nın cesedinin üzerindeki takılara dokunulmamış olmasına rağmen elektronik cihazların kaybolması bu araştırmanın gerekçesi olarak belirtildi.

Adli Tıp da Sierra’nın tırnaklarındaki doku parçaları ile battaniyedeki saç ve kıl örneklerini inceliyor. Polis, cesedin bulunduğu Cankurtaran surlarında delil avı başlattı. Aramalarda iki küpe ve bir kulaklık bulundu, ancak Sierra’ya ait olup olmadığı henüz belli olmadı. Polis, Sarai Sierra’ya ait kayıp telefon ile tablet bilgisayarın peşine düştü. Soruşturmanın en önemli ayağını, ABD’den gelecek elektronik posta ve mesaj dökümleri oluşturacak.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, iddia edildiği gibi genç kadının ajan ya da kurye olduğuna dair bilgileri olmadığını söyledi. 460 polisin arama çalışmalarına katıldığı ortaya çıkarken, Sarai’nin mail yoluyla görüştüğü 3 kişiye ulaşılmaya çalışılıyor.

Adli Tıp Kurumu’nun yaptığı otopside Sierra’nın tırnaklarının arasında doku parçaları bulunması, katiliyle boğuştuğuna işaret ediyor. Ceset üzerinde yapılan incelemede Sierra’nin 12 gün boyunca bir evde tutulduğu ve bu süre içerisinde tecavüze uğradığı ihtimali de yer alıyor.

(T24, Agos)

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.