Türkiye

İstanbul’da kaybolan ABD vatandaşı Sarai Sierra ile ilgili yeni ipuçları

0

Beyoğlu’nda kaldığı evden çıktıktan sonra ortadan kaybolan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) vatandaşı Sarai Sierra (33)’nın en son 21 Ocak’ta internet üzerinden konuşup buluşmak üzere yola çıktığı “Taylan” takma adlı kişinin kimliği belirlendi.

Polis cep telefonundan ulaştığı bu kişiyi ifade için çağırdı. Ancak basının ilgisinden çekinen bu kişinin emniyete gelmek istemediği öğrenildi. Polis bunun üzerine soruşturmanın yürütüldüğü Asayiş Şubesi’nde değil de başka bir yerde bu akşam bu kişinin ifadesine başvuracak.

Yetkililer, adını açıklamak istemedikleri “Taylan” takma adlı kişini şüpheli durumda olmadığını ve sadece bilgisine başvurulacağını belirttiler. Ancak ifadesinin alınmasının ardından soruşturmayı yürüten savcının talimatına göre gözaltına alınıp alınamayacağına karar verileceğini belirttiler.

Taylan’ı FBI buldu

Sarai Sierra’nın Taylan takma isimle şahısla görüştüğü bilgisine Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı (FBI – Federal Bureau İnvestigation) ulaşmış ve Türkiyeli güvenlik birimlerine bilgi vermişti.

FBI, Sierra’nın, kaybolmadan bir gün önce, 21 Ocak 2013 günü 11.00′de, elektronik posta sağlayıcısı ‘Gmail’ üzerinden, ‘Taylan’ ismini kullanan bir kişiyle mesajlaştığını belirledi. FBI, Sierra’nın, fotoğraf çekimi için ‘Taylan’ adlı bu kişiyle Galata Kulesi’nde buluşmak için randevulaştığını bildirdi.

Sarai Sierra, ‘Taylan’ adlı bu kişiye, “Ben birazdan Galata Kulesi’nin karşısına gelicem, gelir misin?” mesajı geçti. Saat 11.33′te tekrar mesaj geçen Sierra, bu kez, “Ben çıkıyorum ulaşmak istersen beni telefondan ara” dedi. Saat 12.45′te, bu kez ‘Taylan’ adlı kullanıcı, “Ben oraya gelicem, umarım wirelessin vardır” mesajı geçti. Bilgi üzerine polis, Galata Kulesi ve çevresindeki kamera görüntülerini topladı. Polis, Sierra’nın Amerika’dayken de Taylan’la görüştüğünü de belirledi.

(T24, Dipnot.tv)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.