ManşetTürkiye

Katil bileğine gelen taşı sonra hatırladı

0

Ethem Sarısülük’ün ölümünde ‘şüpheli’ polisin ifadeleri çelişti. Polis A.Ş., bir kişiyi vurduğunu da olaydan 2 gün sonra öğrenmiş.

Ethem Sarısülük’ün ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında şüpheli polis memurunun savcılık ve hakimlik ifadeleri arasında çelişki olduğu ortaya çıktı. Hakimlik ifadesinde “Bileğime gelen taş nedeni ile namlunun pozisyonu değişip maktulün kafasına doğru yönelmiş olabilir” diyen şüpheli polis memurunun savcılık ifadesinde bu detayı anlatmadığı anlaşıldı.

Şüpheli polis memuru A.Ş. önceki gün sürpriz bir şekilde ifade işlemi için savcılığa çağrılmıştı. Basın ve Ethem Sarısülük’ün ailesinin avukatlarında saklanarak yapılan ifade işleminin ardından, savcı şüpheli polis memurunu ‘Meşru Müdafaada Sınırın Aşılması Suretiyle Ölüme Neden Olma’ suçundan tutuklama istemiyle Ankara 13. Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk etmiş, ancak Hakim Mustafa Aydın , tutuksuz yargılanmasına karar vermişti.

İfadesi alındıktan sonra serbest bırakılan şüpheli polis memurun savcılık ifadesi ile hakimlik ifadesinin çelişkili olduğu ortaya çıktı. Hakimlik ifadesinde “Bileğime gelen taş nedeni ile namlunun pozisyonu değişip maktulün kafasına doğru yönelmiş olabilir” ifadesi kullanın A.Ş’nin savcılık ifadesinde bu detayı anlatmadığı belirlendi.

A.Ş savcılık ifadesinde ise olay günü ‘kalkancı’ olarak görev yaptığına anlatarak, şunları anlattı: “Toplam 3 el ateş ettim. Ben ateş ettiğim sırada birinin yaralandığını fark etmedim. Biraz ilerde konuşlanmış olan Çevik Kuvvet ekibinin yanına gittim. Yaralandığım için ambulans çağırdılar. Ve o gece 22.00 sıralarına kadar hastanede tedavim devam etti. Tedavi sonrasında istirahat raporu düzenlendi. Ben olaydan iki sonra internette ve TV’de olay görüntüleri yayınlanınca ateş ederken birinin yaralandığını öğrendim. O ana kadar haberdar değildim. Tek gayem linç edilip öldürülmekten kurtulmaktı. Ethem Sarısülük’ü tanımam, hayatını kaybettiği için üzgünüm.”

Soruşturma kapsamında Adli Tıp Kurumu polis memuru A.Ş’nin silahına ilişkin balistik raporunu savcılığa gönderdi. Rapora göre mermi

A.Ş’nin silahından çıktı.

Sarısülük’ün vurulma anını çeken kameraman da dün Ankara Adliyesi’ndek ‘tanık’ olarak ifade verirken Savcı Dalgalı’nın şüpheli polis memurunun serbest bırakılma kararına itiraz edip etmeyeceği önümüzdeki günlerde belli olacak. Savcının itiraz için 7 günlük yasal süresi bulunuyor. Sarısülük’ün avukatlarının ise serbest bırakma kararına itiraz için talepte bulunacakları öğrenildi.

‘Beni de alın’ diyecekler

Ethem Sarısülük’ün ailesi ise Gezi olaylarına katıldıkları gerekçesiyle tutuklananlara destek olmak için bugün Ankara Adliyesi’ne gidecek. Anne Sayfı Sarısülük’ün de katılacağı eylemde tutuklanan gençler için, ‘Onların yaptıkları suçsa biz de bu eylemlere katıldık. Bizi de alın’ denilecek. Ethem’in kardeşi İkrar Sarısülük de, herkesi Adliye’de bugün saat 13.30’da yapılacak olan, ‘beni de alın’ eylemine çağrıda bulundu. Ayrıca Güvenpark’taki Ethem’in vurulduğu noktada 2005 yılında kanserden hayatını kaybeden Kazım Koyuncu için anma etkinliği yapıldı. Kazım Koyuncu’yu ve Ethem’i anmak için bir araya gelen Ankara Aydın Sanatçı Girişimi adına açıklama yapan şair Ahmet Telli “Katillerin ve onlara kol kanat gerenlerin destanı olmaz. Destanı ancak halk direnişi, halk mücadelesi yaratır” dedi.

(Radikal)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.