DünyaManşet

Katalonya’da sivil direniş “kanlı” devam ediyor

0

İspanyol ve Katalan gençleri sokağa döken 15-M demokrasi hareketinde direniş devam ediyor. Katalan şehri Barcelona’nun “Plaça Catalunya” meydanında oturma eylemine devam eden gençlerin tamamiyle şiddetsiz ve demokratik hak arayışlarına polisin verdiği tepki ise Türkiye’den aşina olduğumuz görüntüleri hatırlatıyor. Bugün (27 Mayıs) itibariyle çekilen ve internete düşen görüntülerde (izlemek için tıklayınız) polis oturma eylemine devam eden gençlere dakikalar boyunca coplarla saldırıyor. Gençlerin hiçbir tepki vermemesine ve şiddetsiz direniş sergilemesine rağmen saldırılarına devam eden polislerin kimliklerini saptamaya yarayan ve görünür olması yasayla zorunlu kılınan “kask numaralarını” saklamış olması da dikkat çekiyor.

15 Mayıs’ta başlayan ve kendisini “Öfkeliler”, “M-15”, “İspanyol Devrimi” ve “Gerçek Demokrasi” hareketi olarak da tanımlayan protestolarda bugün (27 Mayıs) belediye temizlik çalışanları Plaça Catalunya meydanında bulunan eylemci çadırlarını sökmesinin ardından protestocular meydan girişinde oturma eylemi başlatarak çadırlarının sökülmesini protesto etti. Ardından görüntülerde görülen saldırıya maruz kalan eylemcilere karşı polis plastik mermi de kullandı. Saldırıda birçok eylemci hafif yaralanmasına rağmen şiddetsiz eylemlerine devam etti. Polis şiddetinin artarak devam etmesini takiben oturma eylemi sona erdirildi.

İspanya’da demokrasi hareketi ise direnişe devam ediyor. Ülkedeki ekonomik kriz, anti-demokratik siyasal sistem ve neo-liberal politikaları protesto eden hareketin önümüzdeki günlerde giderek güçlenmesi ve yayılması bekleniyor.

 

(Yeşil Gazete, Focus News)

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.