TürkiyeManşet

Kars’ta HDP operasyonu: Belediye Eşbaşkanı’nın dahil olduğu 19 kişi gözaltında

0
Fotoğraf: MA

Kars‘ta Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyelerine yapılan operasyonda aralarında Belediye Eşbaşkanı Şevin Alaca ve İl Eşbaşkanı Cengiz Anlı’nın da olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Kars Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında polis sabah saatlerinde HDP ve belediye yöneticilerinin evlerine polis baskın düzenledi.

19 kişiye gözaltı

19 kişi  hakkında yakalama kararının bulunduğu operasyonda, ev aramalarının ardından Alaca ve Anlı’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi kelepçelenerek gözaltına alındı. 
Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre HDP’lilerin “örgüt üyesi” oldukları iddiasıyla gözaltına alındığı ve İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldükleri öğrenildi.
Gözaltına alınanladan şu ana kadar öğrenilen isimler şöyle: Kars Belediye Eşbaşkanı Şevin Alaca, HDP İl Eşbaşkanı Cengiz Anlı, Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Muazzez Çağrıtekinci, Fahrettin Kaya, Kaya Naki, Suat Bayhan, Hamit Taşdelen, Reis Baykız, Zorba Başkurtlu, Bülent Ağbaba, Şengül Erkmen ve gazeteci Sevda Manduz.

Belediye ve HDP binasına arama

Baskınlarla eş zamanlı olarak HDP İl Örgütü binası ve Kars Belediyesi de abluka altına alındı. Polisler her iki adreste arama gerçekleştiriyor. Yine, gözaltına alınan kimi isimlerin işyerlerinin de arandığı belirtildi.
Kars Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen, 6 yıl sonra açılan “Kobani soruşturması” kapsamında 24 Eylül’de gözaltına alınmıştı.  Hala gözaltında bulunan ve bugün adliyeye çıkarılması beklenen Bilgen, dün “Demokrasicilik oynanacak yaşı geçtim” diyerek, istifa ettiğini açıklamıştı.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.