ManşetTürkiye

Karadeniz’de kaçak yapıların yıkımı başladı

0
GIRESUN'UN ESPIYE ILCESINDE KACAK YAPILARI YIKTIRMAK ISTEMEYEN VATANDASLAR YIKIM EKIBINE TEPKI GOSTERDI. FOTO: GIRESUN-DHA

Karadeniz yaylalarında bu yıl 1750 kaçak yapı inşa edildiğini belirterek “Hiç kimse kusura bakmasın, yıkılacaklar” diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bu açıklamasının ardından bölgede yıkım başladı. Trabzon’un Çaykara ilçesinde altı yayladan 573’ü tamamlanmış, 203’ü de yapım aşamasında olan 776 yapı hakkında yıkım kararı alındı.

Karar sonrası ilk uygulama dün Çaykara ile Köprübaşı ilçeleri arasında yer alan Barma yaylasında yapıldı. Jandarmayla birlikte getirilen iş makineleri yayladaki yapıları yıkmaya başladı. Kaçak yapıların yıkımına başlanması bölgedeki tansiyonu yükseltti. Halk da yaylalara akın etti. Yurttaşlarla jandarma arasında tartışma çıktı, arbede yaşandı. Bariyerle engellenen Trabzonlular, evlerinin yakınına yaklaştırılmadı.

Giresun’da ertelendi

Girsun’da da Espiye ilçesindeki Karaovacı yaylasında 75 kaçak yapının yıkılması için harekete geçildi. Yaylada toplanan halk da Türk bayrakları taşıyarak yıkıma engel olmak istedi. Tepkiler üzerine yıkım ertelendi. Yaylada halkın bekleyişi sürüyor. Bölgedeki diğer yaylalarda da kaçak yapıların yıkımının gelecek günlerde başlayacağı öğrenildi.

 

(Diken)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.