Hayvan HaklarıManşet

Giresun’da hayvan hakları savunucularından ‘Yaşam İçin Yasa’ eylemi

0
Giresun

Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi’nden yaşam hakkı savunucuları Giresun Belediyesi önündeki Atatürk Meydanı’nda eylem düzenleyerek taleplerini dillendirdi. “Hep birlikte hayvanlara yönelik şiddet sarmalına, meclisten geçirilmek istenen soykırım yasasına DUR diyoruz!” mesajı ile bir araya gelen aktivistler, geçen hafta (10 Mart’ta) Giresun’daki Bulancak sahilinde ölü bulunan köpekler için de adalet istedi.

“Dostlarımızı düşmanlaştırarak birlikte yaşama kültürünü baltalayan, onları ‘doğal yaşam alanı’ maskesiyle ‘ölüm ve tecrit kampları’na tıkma vaatleri veren, hayvana şiddet fiillerinde cezasızlığa sessiz kalan siyasilere #OyYok demek için Giresun’dayız” diyen eylemciler, mevcut kanunların değiştirilmesi talebinde bulundu.

Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi: Hayvanların yaşam hakkı anayasal güvenceye kavuşturulmalı

Hayvanları korumayan, belediyelerden şahıslara kadar bireysel ve kurumsal şiddet faillerini cesaretlendirip ödüllendiren 5199 sayılı kanun, 6. maddeye dokunulmadan, katiller değil, hayvanlar lehine değişmek zorunda! Ancak bu; sokaklardan meclise kadar her birimiz ses çıkarırsak mümkün olacak.

You may also like

Comments

Comments are closed.