Doğa MücadelesiManşetYerel

Karacasöğüt yat limanı için halkın katılım toplantısı iptal, bakanlık ‘halk bilgilenmek istemiyor’ dedi

0

“ÇED gerekli değildir” kararı mahkemece iptal edilen Marmaris-Karacasöğüt yat limanı genişletme projesinin kapağı bile değişmemiş dosyasını Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kabul edip ÇED sürecini başlattı. Bu usulsüzlüğü reddeden bölge halkı ise bakanlığın düzenlediği “halk katılım toplantısını” yaptırmadı.

Muhtarlıkta dün gerçekleştirilen toplantıya toplantıya Karacasöğüt halkı,  Marmaris Ekolojik Mücadele Komitesi, Datça MUÇEP Meclisi, Gökova MUÇEP Meclisi, Menteşe MUÇEP Meclisi, Deştin Çevre Platformu temsilcileri ile Marmaris ve Muğlalı vatandaşlar katıldı.

Bakanlığın iptal gerekçesi: Halk bilgi almak istemiyor

Toplantıya başkanlık eden Bakanlık temsilcisi, şirketin sunumuyla oturumu başlatmak istedi ancak Karacasöğüt sakinlerinin usul hakkındaki itirazlarını ısrarla dile getirmeleri üzerine yurttaşlara söz vermek zorunda kaldı. Projenin yaratacağı sonuçlardan yaşamları doğrudan etkilenecek bölge halkı, ortak görüş olarak toplantıya konu proje tanıtım dosyasının halkı bilgilendirmek yerine yanıltmak için hazırlanmış bir içeriğe sahip olduğunu, bakanlığın böylesi bir dosya üzerinden ÇED sürecini başlatmasının mahkeme kararını tanımamak anlamına geleceğini ve suç teşkil edeceğini  kaydetti.

Toplantının yapılmasının usulen mümkün olmadığını belirten katılımcılar  itirazların dayandığı mevzuatların da yer aldığı dilekçeyi imzaya açtı ve bakanlık temsilcilerinin dilekçeyi tutanağa ekleyecekleri beyanı ile yetkililere teslim edildi.

Toplantının sürdürülmesi yönünde bakanlık yetkililerinin ısrarı karşısında katılımcı halkın protestosunun sürmesi üzerine toplantı iptal edildi. Katılımcılara bir örneğinin verilmesi zorunlu olan  “toplantı tutanağı” halka verilmedi; toplantının gerçekleşmeme nedeni olarak ise “halkın bilgi almak istemediği” yazıldı.

Toplantının iptalinin ardından  Karacasöğüt yaşayanları, Marmaris Ekolojik Mücadele Komitesi, Datça MUÇEP Meclisi, Gökova MUÇEP Meclisi, Menteşe MUÇEP Meclisi, Deştin Çevre Platformu temsilcileri ile Marmaris ve Muğlalı vatandaşlar ortak bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

You may also like

Comments

Comments are closed.