EkolojiManşetYerel

Kapadokya’da ‘yol yıkımı’ yeniden başladı: Kaya oluşumları yok edildi

0

Haber: İrfan TUNÇÇELİK

*

Birinci derecede sit alanı olan ve UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunan Kapadokya‘da tepkiler üzerine bir süredir durdurulan yol çalışması tekrar başladı.

Ortahisar-Göreme arasında devam eden yol çalışmaları gelen yoğun tepkiler nedeniyle durdurulmuştu. Çalışma 10 Eylül itibarıyla Nevşehir İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri’ne bağlı ekipler tarafından yeniden başlatıldı. Bölgeden video-görüntü atan kaynaklarımız durumun çok kötü olduğunu ve çalışmaların durmadığını bildirdi.

Bir hafta önce yol çalışmasının olduğu bölgeden çektiğimiz kaya oluşumlarının, bugün iş makinaları ile yıkıldığı görülüyor.

Yol çalışmasının son 500 metrelik kısmında yer alan Bizans Manastırı kompleksi, peri bacası ve kaya oluşumları da çalışmalardan olumsuz etkilenmeye başladı. Manastırın tam önünde ağır iş makineleri ve kamyonlarla devam eden yol inşaatı, manastır yemekhane bölümündeki odacıklara ve etrafında bulunan kaya oluşumlarına büyük zararlar verdi.

Hafriyat alanı tezekle gizlendi

Yol çalışmalarından çıkan hafriyat ise Göreme beldesinden Ortahisar yönüne yaklaşık 750 metre mesafede bulunan Zemi Vadisi’nde, bağ ve bahçelerin olduğu bir dereye dökülüyor. Vadide hafriyat dolgunun 25 Metre yüksekliğe ulaştığı ve hafriyat alanının tezeklerle gizlendiği öğrenildi.

 

 

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.