Sivil Toplum

Kaos GL’den davet var

0
Homofobi Karsiti Bulusma 2010

Homofobi Karsiti Bulusma 2010

Kaos GL, homofobi ve transfobiye karşı mücadele eden kampüs toplulukları ile LGBT inisiyatif ve derneklerini Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma kapsamında yapılacak Bölgesel Ağ Girişimi ile Gökkuşağı Forumu toplantılarına davet etti.

VI. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’nın hazırlık çalışmalarına devam eden Kaos GL, LGBT örgütlerine mektup gönderdi. Hazırlık sürecindeki gelişmeler, çalışmaların ve yapılan toplantıların notları antihomofobi e-grubunda paylaşıldığı gibi haber sitesi kaosgl.org ile Buluşma’nın kurumsal sitesi antihomofobi.org’da haber olarak yayınlanıyor.

Dönem başında ilan edildiği gibi Homofobi Karşıtı Buluşma’nın merkezi etkinlikleri, 1 Mayıs ile 22 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da yapılacak. Ankara dışındaki Homofobiye Karşı Kampus Buluşmaları ile yerel etkinlikler ise Mart ve Nisan aylarında gerçekleşecek.

Bölgesel Ağ Girişimi

Bölgesel Ağ Girişimi ile Gökkuşağı Forumu hakkında LGBT örgütleri bilgilendiren Kaos GL, bu iki forumun toplantılarına Türkiyeli LGBT örgütleri davet etti.

6. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma, Bölgesel Ağ girişimine ev sahipliği yapacak. Homofobiye karşı mücadelede dayanışma için Ortadoğu, Kafkasya ve Balkan Ülkeleri LGBT Ağı oluşturmak isteyen Kaos GL, Bölgesel Ağ’ı örgütleme hazırlıklarına devam ediyor.

“Homofobiye Karşı Bölgesel Ağ” girişimi için uluslararası çağrıda bulunan Kaos GL, bölge ülkelerinden katılımcıları 6. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’ya bekliyor. Altıncı Buluşma programında 20 Mayıs Cuma günü, “Bölgesel Ağ” toplantısına ayrıldı.

Pembe Hayat, Lambdaistanbul, İstanbul LGBTT, Hevjin, MorEl, Çukurova Eşcinsel İnisiyatifi ve Siyah Pembe Üçgen’den temsilciler Bölgesel Ağ Girişimi Toplantısına davet edildi. Kaos GL, Ağ Toplanstısına katılacak LGBT örgütlerin temsilcileri ile birlikte çalışmak ve Bölgesel Ağ Girişimi sürecinde eşgüdüm oluşturmak istiyor. Ağ’ın sekreterya işlerini yürütecek olan Kaos GL, LGBT örgütler ile uluslararası alanda politika üretmede, yaymada ve bölgesel müdahalelerde ortaklaşmayı planlıyor.

Gökkuşağı Forumu

Homofobi Karşıtı Buluşma’nın ilkinde bir buçuk saatlik bir oturum için kullanılan bu isim bu yıl bir tam günlük bir toplantı dizisi olarak örgütlenecek.

Kaos GL’nin 21 Mayıs Cumartesi günü örgütleyeceği Gökkuşağı Forumuna, homofobi ve transfobiye karşı mücadele eden kampus toplulukları, LGBT inisiyatif ve derneklerin tamamından temsilcilerin katılması bekleniyor.

Gökkuşağı Forumundaki toplantılar dizisi ile LGBT hakları masaya yatırılacak. Forum’da ele alınacak ve bütün LGBT örgüt temsilcileri ile tartışılacak başlıkları için belirlenen alanlar ise şunlar:

Nefret Söylemi/Nefret Suçları, Çalışma Hayatı, Örgütlenme ve İfade Hürriyeti, Ayrımcılığa Karşı Anayasal Eşitlik, Temel Haklar (İşkence ve Kötü Muamele Görmeme Hakkı, Yaşam Hakkı), Medeni ve Sosyal Haklar, Askerlik.

Hazırlıkları süren Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’nın altıncısının programı hakkında LGBT örgütleri bilgilendirmeye devam edeceğini belirten Kaos GL, “Trans Forum” ile “Lezbiyenler ve Biseksüel Kadınlar Forumu” hakkında ayrıca açıklama yapacağını duyurdu.

(Kaos GL)

More in Sivil Toplum

You may also like

Comments

Comments are closed.