ManşetSağlık

Kansere karşı uyaran doktor açığa alındı, hastalarına bakan yok!

0

Edirne Devlet Hastanesi’nin tek Gastroentoloji Uzmanı Dr. Dilek Tucer’in ‘izin almadan basına açıklama yaptığı’ gerekçesiyle Vali Dursun Ali Şahin tarafından açığa alınmasının ardından, başvuran hastalar doktor olmadığı gerekçesiyle geri çevriliyor.

doktor-aciga-alindi-hastalar-geri-cevriliyor79b8d7a139bd0d8c326a

Dr. Dilek Tucer, 9 Eylül tarihinde günü hastane yönetiminin izni ile halkı bilgilendirmek için düzenlediği basın toplantısında, Ergene Nehri’ndeki kirliliği ve çevresinde yarattığı kanser riskini anlatmıştı. Haberlerin basında yer almasının ardından Dr. Tucer, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin tarafından görevden alındı.

Gelişmelerin ardından Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, hastaların mağdur olmaması için Edirne Devlet Hastanesi’ndeki tek Gastroentoloji uzmanı olarak görev yapan Dr. Dilek Tucer’in yerine, Kırklareli Devlet Hastanesi’nden geçici görevle doktor görevlendirildiğini ve hasta kabulünün devam ettiğini açıkladı.

Ancak geçen pazartesi gününden bu yana herhangi bir doktorun göreve başlamadığı ortaya çıktı. Edirne Kamu Hastaneleri Genel Sekteri Dr. İlhan Açıkgöz, toplantılarının olduğunu gerekçe göstererek, gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtlamadı.

(DHA)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.