İklim KriziManşet

Kangujam: Sözümü dinlemeyen hükümet beni ilham veren kadınlar arasında gösteriyor

0

Hindistan hükümeti, sekiz yaşındaki iklim aktivisti Licypriya Kangujam’ı “ilham veren kadınlar” listesinde gösterdi. Kangujam ise kendisini dinlemeyen hükümetin böyle bir karar vermesini “adil değil” diyerek eleştirdi.

Kangujam, hükümetin iklim krizine karşı harekete geçmesi talebiyle etkinlikler ve eylemler düzenliyor.  Genç iklim aktivisti Hindistan’da altı yaşındayken Çocuk Hareketi‘ni (Child Movement)  kurmuştu. Kangujam daha önce Dr. APJ Abdul Kalam Çocuk Ödülü, Dünya Çocukları Barış Ödülü ve Hindistan Barış Ödülü’nün sahibi olmuştu.

Kangujam: Adil mi?

Hindistan hükümeti tarafından, ilham veren kadınlar listesine layık görülen genç iklim aktivisti sosyal medyada paylaştığı “Başbakan’ın inisiyatifiyle beni 3.2 milyar insan arasından seçilen ilham veren birkaç kadın arasında gösterdiklerini fark ettim. Hükümet sesimi dinlemiyor ve bugün beni ülkenin ilham verici kadınlarından biri olarak seçtiler. Adil mi?” mesajıyla tepki gösterdi.

Elektrikli otomobille Birleşik Krallık’a gidecek

Kangujam, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda Kasım ayında gerçekleşecek Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı (COP26) için Hindistan’dan Birleşik Krallık’a elektrikli otomobil ile gideceğini duyurdu. Sekiz yaşındaki iklim aktivisti 18 bin kilometrelik mesafeyi 90 günde kat etmeyi ve bu sırada 18 ülkeyi ziyaret etmeyi planladığını ve bunun için sivil toplum kuruluşlarının yardımına ihtiyacı olduğunu söyledi.

 

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.