Editörün SeçtikleriKanal İstanbulManşet

CHP’li Gökhan Zeybek: Sazlıdere’de kurulan şantiye alanının Kanal İstanbul ile ilgisi yok

0

CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın “26 Haziran’da temellerini atacağız” dediği Kanal İstanbul projesi için Sazlıdere’de kurulduğu iddia edilen şantiye alanına ilişkin açıklama yaptı.

Yeşil Gazete’ye konuşan Zeybek söz konusu inşaatın Kanal İstanbul ile alakası olmadığını ve “Kuzey Marmara Otoyolu’na ait bir bağlantı yolu için yapılacak köprünün temeli” olduğunu ifade etti.

‘İSKİ’nin engellemesi söz konusu değil’

Köprünün tırların yarattığı ulaşım yükünü azaltmak için üçüncü ile ikinci köprü arasında yapılacağını dile getiren Zeybek, “Çatalca Nakkaş’tan başlayıp Başakşehir’de bitmesi planlanan yol için yapılıyor” dedi.

Arazinin İSKİ’ye ait olduğunu da belirten CHP’li vekil, “Orada İSKİ’nin Sazlıdere barajı var. Sağında ve solundaki arazide de İSKİ güvenlik elemanları barajın güvenliğini sağlıyor. İSKİ bir devlet kurumu ve bu inşaatı engellemesi söz konusu olamaz” bilgisini paylaştı.

‘Algılarla yönetilen bir ülkeyiz’

Kanal İstanbul projesinin yapılma ihtimali olmadığını dile getiren Zeybek, “’Kanal İstanbul’a başladık’ demek için Sazlıdere’deki köprünün yüksekliğini gemilerin geçiş yüksekliğinde tutmaya çalışacaklar. Zaten arazi de buna uygun” dedi.

Temel atma töreni diyerek de bu köprü inşaatını göstermeye kalkacaklarını ifade eden Zeybek, “Algılarla yönetilen bir ülkedeyiz” yorumunu yaptı.

Şantiye alanında da incelemede bulunduklarını belirten CHP’li Zeybek, “Jandarma ile görüştük. Onlar da nazik bir dille bize durumu anlattılar” ifadelerini kullandı.

You may also like

Comments

Comments are closed.