Kanal İstanbulManşet

Kanal İstanbul’un ÇED raporuna ‘Kanal Çanakkale’ saklamışlar

0

Kanal İstanbul projesi için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunda dikkati çeken bir ayrıntı ortaya çıktı. Cumhuriyet gazetesi yazarı Mehmet Ali Güller, bugünkü “Kanal Çanakkale: Karadeniz’e NATO yolu” başlığıyla yayımlanan yazısında, ÇED raporunun, Kanal İstanbul dışında bir de ‘Kanal Çanakkale’ açılmasını önerdiğini belirtti.

Güller yazısında şu ifadeleri kullandı:

 “ÇED Raporu’nu inceledikçe daha vahim konularla karşılaşıyoruz. ÇED Raporu, Kanal İstanbul dışında bir de “Kanal Çanakkale” açılmasını “öneriyor”! Evet, yanlış okumadınız; ÇED Raporu’nun 1426. sayfasında (6. bölümünün 155. sayfasında) “Zincirbozan-Gelibolu mevkiinden Saros Körfezi’ne bir kanal açılması” öneriliyor!” 

Güller, “Yani Ege’den Marmara Denizi’ne girecek bir geminin Çanakkale Boğazı’nı kullanması yerine, boğazı devre dışı bırakarak Ege Denizi-Saros Körfezi-Marmara Denizi yolunu izlemesi isteniyor! Yani Ege’den Karadeniz’e geçecek bir askeri gemiye İstanbul Boğazı dışında Çanakkale Boğazı’nı da kullanmama olanağı sağlanmış oluyor!” diye yazdı.

You may also like

Comments

Comments are closed.