Kanal İstanbulManşet

Kanal İstanbul plan değişikliklerine itiraz için son tarih 24 Nisan

0

Kanal İstanbul Projesi‘ne ilişkin daha önce askıya çıkarılan ve vatandaşların itirazlarını sunduğu çevre düzeni ve imar planı değişiklikleri güncellemelerle birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanarak yeniden askıya çıktı.

1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği ile 1/5.000 ve 1/1.000 ölçekli uygulama imar planlarındaki değişikliklere karşı olan vatandaşlar 24 Nisan tarihine kadar plana itirazlarını sunabilecek.

‘Vatandaşların ilk itirazları dikkate alınmadı’

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum daha önce askıya çıkarılan plan değişikliklerinin vatandaşların itirazları sonucu revize edildiğini belirtmişti.

Ancak TMMOB İstanbul İl Koordinasyonu Sekreteri Cevahir Akçelik Yeşil Gazete’ye yaptığı değerlendirmede söz konusu revizyonların vatandaşların yaptığı itirazların değerlendirilmesi ile alakası olmadığını dile getirmişti.

Daha önce askıya çıkan imar planı değişikliklerine yüz binlerce İstanbullu yağmur altında uzun kuyruklar bekleyerek itirazlarını sunmuştu.

Ne değişti?

Yapılan değişikliklere ilişkin konuşan Akçelik, “Karadeniz kıyısındaki lojistik merkezi kaldırılmış. Üniversite ve ticaret gelişim merkezi yapılacağı söylenen yerler ise konut alanı olarak değiştirilmiş” bilgisini paylaştı.

Akçelik, “Bu değişiklikler projenin asıl amacını ortaya koyuyor. Biz en başından beri bunun bir rant projesi, emlak projesi olduğunu söylüyorduk. Hükümet ise istihdam ve kalkınma dedikleri şeyleri yavaş yavaş kaldırarak projenin asıl amacına yönelik bir dönüşüm sağlamış” dedi.

Yeni yapılan değişikliklere de itiraz etmenin çok önemli olduğunu aktaran Cevahir Akçelik, “Kamuoyunda sanki her şey bitmiş, itiraz edilecek bir şey yokmuş gibi bir algı oluşturulmak isteniyor. Ancak bu söz konusu değil” ifadelerini kullandı.

Nasıl itiraz edilebilir?

Askıya çıkarılan plan değişikliklerine itiraz etmek için ilk olarak kendi hazırladığınız veya örnek olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kanal İstanbul Çalıştayı tarafından hazırlanan iki ayrı itiraz dilekçesini doldurmanız gerekiyor.

Daha sonrasında ise bu dilekçeyi imzalayıp taratarak [email protected] adresine e-posta olarak gönderebilirsiniz.

Elden teslim etmek isteyenlerin ise imzaladıkları dilekçeyle birlikte İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü hizmet binasına gitmeleri gerekiyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.