Kamilet vadisindeki çevrecilere saldırı

Artvin’in Arhavi İlçesi’ndeki Kamilet Vadisi’nde yapımı süren hidroelektrik santral (HES) projesine karşı 14 gündür nöbet tutan bölge halkı, HES inşaatı çalışanlarının saldırısına uğradı. Olayda 2 kişi yaralandı, 2 kişi de gözaltına alındı.

fft81_mf2285544

Artvin’de Cihani Deresi üzerinde geçen yıl yapımına başlanan 14 megavatlık Kavak HES projesini protesto eden ve 14 gündür bölgede kurdukları çadırda nöbet tutan yöre halkı, enerji şirketinin dere üzerine inşa ettiği ve kaçak olduğu ortaya çıkan köprüyü de önceki gün taş koyarak trafiğe kapattı.

Şantiye sahasına malzeme taşıyan kamyonların köprüden geçememesi üzerine HES şirketi çalışanları bölgede nöbete devam eden gruba, dün akşam saatlerinde önce sözlü ardından saldırıda bulundu.

Çıkan olaylarda Eren Dağıstanlı ile Arhavi’de yerel bir gazetede çalışan Mehmet Remzi Öncel yaralandı. Jandarmanın güvenlik önlemi aldığı olaylar sonrası bölge halkı saldırganlardan şikayetçi oldu. HES şirketine taşeron iş yapan firmanın elemanı olduğu öğrenilen saldırganlardan 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Doğu Karadeniz’deki Kamilet Vadisi hakkında geçtiğimiz günlerde Çoruh Üniversitesi bir rapor hazırlamıştı. Raporda, Kamilet Vadisi’nin ‘Türkiye ’deki en büyük bozulmamış doğal ekosistemlerden biri olduğu’na vurgu yapılarak 30 bin hektarlık alanın acilen koruma altına alınması gerektiği belirtilmişti .

(DHA)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yeni bilirkişi raporu: İliç’te ÇED raporu veren Kurum’un sorumluğu yok edildi

İliç maden faciasıyla ilgili hazırlanan yeni bilirkişi raporunda kapasite artışına izin veren ÇED raporunda imzası olan bakanlık yetkililerinde kusur bulunamadı.

Valilik, İstanbul’u şiddete karşı buluşmak isteyen kadınlara yine kapattı

İstanbul Valiliği, 25 Kasım Kadına Karşı Şiddeti Önleme Günü öncesinde kadınların eylemini yasakladı, Taksim'i ve buraya çıkan yolları kapattı.

Akkuyu NGS’de iş cinayeti: Çatı uçtu, bir işçi yaşamını yitirdi

Mersin'de şiddetli fırtınada Akkuyu Nükleer Güç Santrali Sipahili kampının çatısı uçtu. Bir işçi kopan çatıların düştüğü otomobilin altında kaldı, beş işçi yaralandı.

[COP29] Savunmasız ülkeler ve aktivistler nihai anlaşmaya tepkili: Adaletin ihlali!

Bakü İklim Görüşmeleri'nde gelişmekte olan ülkelere iklim finansmanı için sadece 300 milyar dolar taahhüt edilmesi bu ülkeler ve aktivistlerin sert tepkisiyle karşılandı.

[COP29] Nihai anlaşma sağlandı: Yılda 300 milyar dolar iklim finansmanı

Bakü'deki COP29 uzun tartışmaların ardından ve protestolar eşliğinde gelişmekte olan ülkelere yönelik iklim finansmanı için yılda 300 milyar dolar taahhüdüyle sona erdi. Hedef 2035'e kadar 1,3 trilyon dolar.

EN ÇOK OKUNANLAR