Spor

Kadınlar voleybolda zorlu rakipler

0

Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası, yarın başlıyor. İtalya ve Sırbistan’ın, 23 Eylül-2 Ekim tarihlerinde ortaklaşa düzenleyeceği şampiyona, grup maçlarıyla start alacak. Sakatlıklarla eksilen milli takımı, gruplarda zorlu rakipler bekliyor.

Şampiyonada, A, B, C ve D gruplarında dörder olmak üzere, toplam 16 ülke takımı yer alacak. İki yılda bir düzenlenen ve bu yıl statüsünde değişikliğe gidilen organizasyonda, gruplarında ilk sırayı alacak takımlar çeyrek finale yükselecek. Grup maçları sonunda 2’nci ve 3’üncü olanlar çeyrek finale yükselebilmek için play-off karşılaşmaları oynayacak. Grup 4’üncüleri ise elenecek ve grup maçlarında aldıkları puanlara göre 13, 14, 15 ve 16’ıncı olarak sıralanacak.

Play-off turunda ise eşleşmeler A2-C3, B2-D3, C2-A3, D2-B3 şeklinde olacak. Tek maç üzerinden yapılacak turda galipler çeyrek finale yükselirken, mağlup olan takımlar elenecek ve şampiyona süresince topladıkları puana göre 9, 10, 11 ve 12’nci sıraları alacak. Şampiyona, çeyrek ve yarı final karşılaşmalarının ardından final maçıyla sona erecek.

Gruptaki en zorlu ekip İtalya
Türkiye, İtalya’nın Monza kentinde yapılacak B Grubu maçlarında, Azerbaycan, Hırvatistan ve İtalya ile karşılaşacak.

A Milli Takım’ın rakipleri arasında şampiyona karnesi en iyi olan ülke, son iki şampiyonanın altın madalyalı ekibi İtalya. 2007 ve 2009 yıllarında Avrupa şampiyonu olan İtalya’nın, 2001 ve 2005 yıllarında gümüş, 1991 ve 1993’te de bronz olmak üzere toplamda 6 madalyası bulunuyor.

Öte yandan Hırvatistan, son beş organizasyonda ilk dörde giremese de 1995, 1997 ve 1999 yıllarında 3 kere gümüş madalyanın sahibi olarak dikkati çekiyor.

Azerbaycan’ın ise 2005 yılındaki dördüncülüğünün dışında herhangi bir derecesi bulunmuyor.

Sakatlar can sıktı
Dizinin üst ön baldırında birinci derece yırtık oluşan Neslihan Darnel tedavisinin sürdüğünü söyledi. Darnel “Çok zamansız oldu bu sakatlık” şeklinde konuştu.

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF), kasığından geçirdiği sakatlıkla ilgili olarak ameliyat olması gerektiğini öne sürerek milli takımın çalışmalarına katılmayan Naz Aydemir, operasyon geçirmemesi ve kulübüyle antrenmanlara devam etmesi üzerine Ceza Kurulu’na gönderilmesine karar verdi.

Naz, Cuma günü başlayacak Avrupa Şampiyonası kadrosunda bulunmuyor. Filelerin Sultanları’nda pasör olarak, Vakıfbak Güneş Sigorta Türk Telekom ile voleybolun devler liginde şampiyonluğuna ulaşan Özge Kırdar Çemberci ile Eczacıbaşı Vitra’nın 2. pasörü Asuman Karakoyun görev yapacak.

Şampiyonada, gruplarda yer alan ülkeler ve Türkiye’nin de yer aldığı B Grubu’ndaki maç programı şöyle:

Gruplar
A Grubu: Almanya, Ukrayna, Fransa, Sırbistan
B Grubu: Türkiye, Azerbaycan, Hırvatistan, İtalya
C Grubu: İsrail, Polonya, Romanya, Çek Cumhuriyeti
D Grubu: Hollanda, İspanya, Bulgaristan, Rusya

Millilerin maç programı
23.09.2011 – TSİ 20.30: Türkiye-Azerbaycan
24.09.2011 – TSİ 20.30: Hırvatistan-Türkiye
25.09.2011 – TSİ 23.30: İtalya-Türkiye

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.