KadınManşetTürkiye

Kadına Yönelik Şiddeti Araştırma Komisyonu’na SADAT’tan bir ismin çağrılmasına tepki

0

Kadına Yönelik Şiddetin Tüm Yönleriyle Araştırılarak Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu‘na Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş‘nin (SADAT) psikolojik savaş danışmanlığını yapan Nevzat Tarhan çağrılmasına Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel tepki gösterdi.

Güzel, “Bir psikolojik savaş uzmanının erkek şiddetini önlemede nasıl bir katkısı olabilir?” diye sordu.

Tarhan’dan kadına yönelik şiddet üzerine sunum

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kadına Yönelik Şiddetin Tüm Yönleriyle Araştırılarak Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu, dün AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık başkanlığında yeniden toplandı. Toplantıda bu kez akademisyenler dinlendi.

Bu toplantıda SADAT’ın psikolojik savaş danışmanlığını yapan Nevzat Tarhan da yer aldı ve komisyonda, İstanbul Sözleşmesi ve kadına yönelik şiddet üzerine sunum yaptı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel ise Tarhan’ın komisyona çağrılıp sunum yapmasına tepki gösterdi. Güzel, “Kadına yönelik şiddeti önleme komisyonuna aynı zamanda SADAT’ın psikolojik savaş danışmanlığını yapan Nevzat Tarhan çağrılınca insan merak ediyor; bir psikolojik savaş uzmanının erkek şiddetini önlemede nasıl bir katkısı olabilir?” ifadelerini kullandı.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.